Orașele Liteni și Solca vor beneficia de două proiecte importante care vor fi finanțate prin Programul Operațional Regional, în valoare totală de 39,8 milioane de lei.

Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, care a spus că cele două proiecte vor fi semnate pentru finanțate în cursul zilei de joi, 24 iunie, a.c.

El a arătat că Primăria Liteni va beneficia de o finanțare europeană de 23,2 milioane de lei, pentru proiectul „Regenerarea urbană a orașului Liteni prin investiții de reabilitare clădiri de interes public și de recuperare a capitalului teritorial degradat și abandonat”. În cadrul proiectului sunt incluse investiții pentru creșterea performanței energetice și a siguranței în exploatare a clădirii Primăriei Liteni, prin lucrări de îmbunătățire termică a clădirii, precum și modernizarea instalațiilor interioare și exterioare, precum și prin lucrări de consolidare.

Tot în acest proiect sunt incluse alte două investiţii pentru creșterea performanței energetice și a siguranței în exploatare a corpului C1 a Liceului Tehnologic Iorgu V. Liteanu şi a Casei de Cultură din Liteni. Gheorghe Flutur a mai spus că tot prin acest proiect va fi amenajat un parc cu o suprafaţă de 37.210 de metri pătraţi.

Pe de altă parte, preşedintele CJ Suceava a spus că proiectul european pentru orașul Solca are o valoare de 16,6 milioane de lei. În proiect sunt incluse investiţii pentru reabilitarea Liceului Tehnologic din Solca, drumuri publice și a parcului central.

„Prin semnarea acestor două proiecte se concretizează demersurile noastre pentru susținerea dezvoltării comunităților locale. Salutăm fianțarea acestor proiecte extrem de importante pentru județul Suceava. Sperăm că printr-un nou Program Național de Dezvoltare Locală vom putea aduce la finanțare cât mai multe proiecte pentru administrațiile publice din județ. Primăriile știu să facă proiecte, știu ce vor și au demonstrat că pot să administreze proiecte de valoare, importate pentru unitățile administrative și pentru cetățeni”, a declarat Gheorghe Flutur.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.