Președintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, urmărește îndeaproape calendarul revenirii la normal a activităților medicale la Spitalul Judeţean de Urgentă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava.

„O analiză avută la Spitalul Judeţean arată că se pot face deja internări pentru Chirurgie Pediatrică și neurologie, atât pentru pacienți COVID cât și non-COVID.

Așa cum sunt organizate lucrurile, la mijlocul săptămânii viitoare vom putea deschide 5 nivele ale Spitalului Nou pentru pacienți non-COVID.

Medicul epidemiolog, care a semnat recent un contract cu Spitalul Județean, va verifica si aviza soluția de separare a circuitelor funcționale COVID și non-COVID, pentru a face posibilă revenirea în scurt timp a funcționării Spitalului la activitățile anterioare pandemiei, care va fi în proporție de 70%, într-o primă etapă”, a transmis Gheorghe Flutur.

Potrivit președintelui CJ Suceava, aceste circuite au fost prezentate și analizate în ședința Consiliului medical, fiind discutate și cu DSP Suceava.

„Evoluția din ultimele zile ne arată o reducere a numărului de cazuri COVID-19, dar trebuie păstrată vigilență pentru a evita apariția de noi focare. Astăzi la SJU Suceava sunt internați 206 pacienți pozitivi.

Conducerea Consiliului Suceava este permanent alături de managementul Spitalul Judeţean Suceava pentru revenirea la normal, în cel mai scurt timp, a acestei deosebit de importante unităţi medicale sucevene”, a mai transmis președintele CJ Suceava.

Acesta a precizat că realizarea unui ATI în zona Secției de Infecțioase la Spitalul Vechi este o prioritate.

„Se va putea face triaj epidemiologic și bolnavii non-COVID vor fi internați la Spitalul Nou.

Îmbucurătoare ceste situația în centrele DGASPC Suceava de la Sasca și Costâna. Testele efectuate recente la pacienți și beneficiari ne arată ca mai confirmate pozitiv doar 3 persoane la Sasca si 4 persoane la Costâna, care se simt bine, sunt supravegheate, monitorizate din punct de vedere medical și sper, sunt semne, că se vor vindeca și ei foarte repede”, a conchis Gheorghe Flutur.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.