Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a fost prezent în comuna Poieni Solca, unde  a inspectat realizările făcute în mandatul primarului Simion Jucan.

„Suntem în frumoasa comună bucovineană Poieni Solca. Avem aici două realizări de nivel european!

Este vorba despre Școala Generală cu clasele I-VIII de la Poieni Solca, o investiție de 13 miliarde de lei vechi. Aici învață circa 180 de copii, este o investiție modernă, cu săli de clasă luminoase, cu grupuri sanitare care sunt înglobate în această clădire, cu spații de joacă pentru copii, cu o curte pavată în mod corespunzător, cu împrejmuire corespunzătoare. Este o școală care schimbă în totalitate fața acestei localități, o localitate foarte frumoasă, cu case vechi, cu arhitectură veche bucovineană”, a transmis Gheorghe Flutur.

O altă investiție de nivel european o reprezintă dispensarul medical, investiție în valoare de aprocximativ 100.000 de euro.

 „Tot aici avem și un dispensar medical, o investiție făcută de Primăria Poieni Solca prin GAL, o investiție de aproape 100.000 de euro, destinată unui medic de familie și unui asistent, cu prezență zilnică aici. Se adresează la circa 2200 de locuitori din această comună, are încălzire centrală, spații corespunzătoare pentru consultații. Aici, periodic, se vor face și analizele pentru locuitori și rezultatele vor fi aduse într-un timp scurt. În mansardă este pregătită locuința pentru medic și un spațiu pentru un cabinet stomatologic. Este o investiție de top european, atât de necesară oricărei localități din mediul rural din România”, a mai transmis președintele CJ Suceava.

Gheorghe Flutur a inspectat și lucrările de modernizare de la tronsonul de drum din zona Pârâul Morii.

„O altă lucrare care poate fi considerată model aici, la Poieni Solca, este modernizarea unui tronson de drum într-o zonă foarte dificilă, pe Pârâul Morii. Satul este împărțit în două de acst pârâu, care de foarte multe ori a creat mari probleme. Acum, pe un program european, primarul a găsit soluția, și vreau să îl felicit, pentru că pe lângă această porțiune de drum, la Poieni Solca, în ultimii ani s-au mai modernizat aproape șapte kilometri, un drum care leagă localitatea de Botoșana, și acum este pregătită o altă investiție în zona Pârâului Racova, de 1,5 kilometri, la Compania Națională de Investiții.

Este de nerecunoscut această localitate, evoluția din ultimii ani a ridicat praful, a legat lumea de orașul Solca, de drumul național, și acum îi văd pe oameni extrem de bucuroși, văd tineri care vor să se întoarcă acasă, să-și construiască o casă și să investească”, a declarat Gheorghe Flutur.

Simion Jucan, primarul comunei Poieni Solca, a ținut să menționeze că toate aceste lucrări au fost făcute în timpul guvernării liberale.

„Aceste obiective au fost ultimele realizate din mandatul meu. Acum sunt primar în funcție, dar aștept rezultatele de duminică să văd cine urmează. Noi sperăm să fie o continuitate. Toate aceste realizări au fost făcute în timpul guvernării PNL”, a precizat primarul Simion Jucan.

One Response

  1. Vasile

    Niște aberații, in primul rând dispensarul este făcut pe fonduri europene de o persoana care locuiește in Cacica

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.