Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a participat la Târgul Mărului de la Fălticeni, târg care a avut loc pe 21 și 22 octombrie. Acesta s-a întâlnit cu producătorii locali, le-a ascultat problemele și a susținut că merele de Fălticeni au devenit un brand.

Săptămâna trecută, la târgul de la Cluj, am avut un test. În prima zi, cei care au venit cu mere de la Fălticeni au terminat de vândut toată marfa și au trebuit să trimită seara cu mașina după marfă. E criză de măr anul acesta în țară și asta sper să fie bine pentru producători, pentru că anul trecut multora le-au putrezit merele în beciuri pentru că nu au avut cui să le vândă. Acum am văzut că sunt căutate. Pe de altă parte, marca de Fălticeni este foarte apreciată, pentru că sunt mere de foarte bună calitate”, a declarat acesta.

Participarea lui Flutur la Târgul Merelor de la Fălticeni a reprezentat și un bun moment pentru această să afle care sunt probleme producătorilor.

Am venit la târg cu gândul să mai aflu din neajunsuri. În primul rând substanțele cu care stropesc mărul, pentru că se fac până la 10-12 stropiri pe an și când se fac așa multe stropiri înseamnă că substanța cu care se stropește nu este de calitate. Aici ar trebui să existe instituții care să verifice acest lucru, fie că vorbim de OPC, fie de protecția Consumatorului, care trebuie să verifice substanțele cu care se stropesc merele și nu numai merele. Mai sunt probleme legate de grindină, și uneori au și probleme legate de organizarea pieței. Acum cred că asociația de la Fălticeni merită să acceseze niște fonduri europene pentru un laborator propriu de analiză, atât pentru substanțele de tratament chimic, dar și pentru mărul propriuzis”, a mai declarat Flutur.

Președintele CJ Suceava i-a apreciat și pe cei care i-au urmat sfatul și au accesat proiecte pentru sucul de mere și îi așteaptă pe toți producătorii din zona Fălticeniului să participe și la Târgul „Produs în Bucovina”, care va avea loc la Suceava.

Îi aștept pe producători și Târgul de Toamnă «Produs în Bucovina» la Suceava și de câte ori voi merge în țară sau în Europa, îi voi chema și pe cei de la Fălticeni, care au devenit un brand pentru județul Suceava, cu care ne mândrim, pentru că merită acest lucru”, a încheiat Gheorghe Flutur.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.