Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, a declarat că inițiativa pe care a avut-o, de a solicita sprijinul Apelor Romane în dislocarea ghețurilor în zona Vatra Dornei, a dat roade.

„Le mulțumesc pe această cale celor de la Apele Romane, domnului Director general al Administrației Naționale Apele Romane, Nicolae Bărbieru și domnului director Emil Vamanu de la Administrația Bazinală de Apă Siret.

Prin lucrările executate cu sprijinul Apelor Romane s-a deblocat practic zona de la confluența râurilor Dorna și Bistrița, prin îndepărtarea ghețurilor. S-a acționat prin excavare, rezultând pana acum o cantitate de circa peste 16.000 metri cubi de gheață. În acțiune au fost implicați, timp de două săptămâni, zeci de angajați de la Apele Romane, de la Primăria Vatra Dornei, de la ISU Suceava și de la ISU Vatra Dornei, care au acționat cu două excavatoare cu braț lung, două excavatoare cu braț scurt, un buldozer, două autobasculante și o autoutilitară.
S-a eliminat astfel pericolul de inundații care ar fi putut avea loc dacă nu se intervenea”, a precizat Gheorghe Flutur.
Potrivit președintelui CJ Suceava, pentru prevenirea unor inundații, pentru viitor trebuie a se avea în vedere construcția unui baraj în amonte de Vatra Dornei, pe râul Dorna, care va avea rolul de a opri zăpoarele, astfel încât să se evite blocajele de ghețuri de la confluența cu râul Bistrița.
„Vrem să evităm astfel ceea ce s-a întâmplat anul acesta. Acum a fost un an cu alternativă bruscă îngheț- dezgheț, care a dus la o situație ce nu s-a mai întâlnit. Râul Dorna s-a dezghețat mai repede decât Bistrița, iar acolo a apărut situația fără precedent în care Bistrița înghețată nu a putut primi ghețarii de pe Dorna. Alte lucrări care vor trebui făcute, împreună cu Primăria Vatra Dornei, sunt cele de consolidare a digurilor din zonele cu locuințe şi din zona industrială”, a mai declarat Gheorghe Flutur.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.