Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, a declarat că este nemulțumit de profesionalismul unor piloți, care nu reușesc aterizarea în condiții meteo dificile pe pista de la Aeroportul Salcea, chiar dacă aceasta dispune de aparatură modernă de ghidare.

„Au aplaudat oamenii pentru că la zero vizibilitate, avionul care venea din Londra a aterizat la Salcea. Din păcate, alți piloți nu au reușit și au aterizat la Iași”, a declarat Flutur.

Președintele CJ Suceava a subliniat că la aterizările dificile pe timp de ceață contează foarte mult și experiența piloților.

„Dacă la cursele spre Suceava sunt piloți începători, atunci putem spune că avem o problemă. De ce o aeronavă a unei companii care vine din Londra poate ateriza pe zero vizibilitate, iar altul să nu reușească?”, a concluzionat Flutur.

Reamintim că duminică, 23 octombrie 2016, aproape 200 de pasageri care trebuiau să ajungă la Bergamo, Milano, au fost lăsați să aștepte câteva ore pe aeroport, după ce zborul a fost anulat din cauza condițiilor meteo nefavorabile. În cele din urmă, avionul a fost direcționat să aterizeze la Iași.

9 Responses

 1. Mos_Berga

  Vai,dar explicatiile sunt foarte simple:
  – n-aveti noroc la Bergamo…
  – au lipsit buciumasii,daca erau macar 3,14 altfel ateriza aeronava!
  – v-a lipsit experienta in a face ceva concret,nu numai in a cere,a preciza,a arata,a taia panglici…
  – precum si alte povestiri.

  Răspunde
 2. Tot gică

  Da cu Dragusanul pilot ati incercat domnu presedinte? Ori macar la dirijare, mai mare peste toti la sol, ca la CCB. Ca el are experienta in multe si daca ii dati o derogare de studii si salariu si buget personal conform nevoilor lui de familie si de prieteni, imediat aterizeaza la Salcea si avioanele de la Bucuresti in conditii de vizibilitate redusa, nu numai cele de London. Ca el in asta este specialist, face si drege orice mai ales pe vizibilitate redusa. Va trage un concert rock pe te miri ce bani (2-3 miliarde, nu mare lucru – vezi situl CCB!), pisha santul Cetatii si k-ka pe gura tot targul in timpul programului pe care dv. i-l platiti din bani publici si daca este cazul va face si drepti intre popoare si o scoate si pe Eba deputat de Suceava! Descurcaret om! E de mirare ca n-a vrut pe lista ca ala de la Bucovina TV!

  Răspunde
 3. Tot gică

  Mi-a placut asta a Fratelui mijlociu:

  Deși-i scârbos și greu de explicat,
  Gâza-i făcută să roiască pe kkat –
  Și n-o emancipezi nici dacă strigi tot anul
  Că n-ai fi Gâză, ci, vezi tu, ești Drăgușanul…

  Dar nici asta nu-I de aruncat la cos:

  Să n-o ia bietul pe coclauri,
  Că nu-i deloc ușor ca să rămâi ca el,
  Cu-n lins de Gâză-n kur drept lauri,
  Când nu demult erai dom’ colonel!

  Răspunde
 4. Berga_Mo_s

  Domnu Toth Gica,ce va face pe dvs. sa credeti ca domnul Flutur a fost retrogradat? (Cf. “…Când nu demult erai dom’ colonel!”) Doar daca dvs. va referiti in mesajul respectiv la imprejurarea ca domnul Ghita va fi fost facut general,la exceptional,pentru merite deosebite in promovarea iei bucovinene barbatesti,care nu s-a mai promovat de la Decebal incoace,ba poate chiar de la pelasgi!Este verosimil,deoarce si domnu’ Oprea ,cand ierea el in floare ,primea stele la generălia sa (nu stiu cum sa zic altfel,asta e…)pentru te miri ce,de exemplu,o stea a primit-o,din cele patru,pentru ca si-a dat o demisie din ceva,una pentru ca s-a bagat la generălia de justitie dupa ce fuseseu la bocanci si izmene si tot asa… Deci este,pe scurt,posibil ca domnul Ghita sa fie pe lista cu generali care inca nu a fost publicata si nici nu va fi,deoarece alt general,domnul Dobriţoiu, care a publicat lista coloneleasca, a luat, dupa aceea,pentru indiscretie,cca doi ani de popreala la bulău,dar cu suspendare,sa fie de invatatura de minte,de semnal,pentru cine ar mai dori sa publice aşa niste liste mari!
  Insa aveti dreptate,daca il chema pe domnul Dragusanul,ca marturisitor,ca far calauzitor,aterizau ăia la fix!Ca nu se poate sa nu poata face dumnealui ceva,fie si nespecific,numa’ sa-i dai o derogare,acolo,si neşte bani ! Ca cu doua derogari ,muta munţii din loc,dupa cum s-a vazut din exemplul cu bejenarii ardeleni care bejenau trecând muntii pe la Tihuta,spre Bucovina,pentru a se stabili dumnealor in Botosana-Comanesti,deoarece asa se hotarâse! Iar pentru asta domnul Dragusanul a trebuit sa mute muntii pe care marele pictor maghiar Pataky ii puseseu gresit,ca pe niste munţi Apuseni,incat a trebuit sa mearga domnul Dragusanul cu maestrul fotograf Victor T.Rusu,ca sa dovedeasca contrariul,respectiv ca ăia,bejenarii,se deplasau frumos pe şeaua Tihuţei!
  Asemenea,a dovedit chiar acuma,recent,cand a raposat martirul si marturisitorul Dumitru Oniga,pe care il cunostea dintr-o calitate a sa mai veche,dobandite de dumnealui inca de pe cand a rezolvat problema deviaţiei de extrema dreapta de la uzinele Vulcan,de la cenaclu,cand a trebuit sa locuiasca dumnealui in fosta casa,cum zice el,a lui Corneliu Zelea Codreanu,unde se petreceau respectivele deviaţii,in sensul ca,de la a cincea sticla de vodca cu lamâie in sus (deoarece aşa beau oamenii buni precum si Capitanul,adica acel C.Z.C.,nu capitanul cu care tinea legatura domnul Dragusanul! Cum ai da-o,cum ai lua-o,suntem tot la grade,vedeti??) deci se strigau neste lucruri ingrozitoare,ceva cu traiasca le… In fine!
  Care rezolvare nu a fost usoara,deoarece si intrucat dupa ce s-a produs destramarea acelui anturaj nefericit a sesizat, cu vigilenta sa indelung educata, că cum se imbata un pic,dadea sa strige aceleasi mascari,ceea ce nu era just! Incat a trebuit sa se lase de baut,desi dumnealui zice ca s-a lasat deoarece ii nascuse nevasta,ceea ce nu poate fi adevarat ,deoarece tăt omu’dar mai ales bucovinenii,fie ei si bucovinenii pârâţi,din Plopeni,cand le nasc nevestele se imbata expresiv,spre ţinere de minte,cum si eu m-am imbatat cu doctorul din comuna (nu dau alte detalii,sunt clasificate de catre mine personal!) consumând amandoi o sticla de Havana-Club,pana am devenit in stare de ebrietate iar nevasta mea s-a exprimat mai tarziu in sensul ca porcule!
  Deci,ce intelegem noi de aici,din episodul cu martirul Dumitru Oniga,despre omul lui Gheorghe Flutur de la cultura judetului,recte Dragusanul Ion ? Intelegem ca dumnealui a gestionat problema legionarilor culti nu numai la fabrica sau cenaclul sau uzina cenaclului sau cenaclul uzinei Vulcan! Ca cum s-a intors la Suceava,asa lasat de baut cum era,adica zdruncinat moral,a pus de-o vizitaţie la alt martir din vremea aceea care tocmai se intorsese nu de mult de la o puscarie comunista,anume fericitul intru pomenire Teofil Costiug,Anghel Dumbraveanu,cum semna,ca sa-l ia cu binisorul ,sa devina si marturisitor,deoarece organele banuiau ca nu marturisise chiar tot…
  Apoi,sa nu uitam de episodul cu martirul Ungureanu,cel cu motanul Somnorila,cat de greu a fost,de era cat pe ce sa-si dea demisia domnul Dragusanul,scarbit de rautacismele unora,mai putin acomodati cu problemele de dreapta si cu martirajul,in general! Incat a trebuit sa spuna ca nici nu-l cunoaste pe Zelea Codreanu,el credea ca acela venea la Campulung ca sa prinda fluturi,era baiat bun,stia multe poezii,nu scuipa si nu injura pe scara ! Insa degeaba,a trebuit bietul om,domnul Dragusanul ,adica,sa pronunte fraza cheie: eu am prieteni evrei! Deoarece tot omu’ care este acuzat pe nedrept,atat el cat si CJ,ca finanteaza carti ale unui fost comisar la românizare si care-si pune poza-n-poza,respectiv poza Capitanului in poza de pe coperta cartii despre motan,trebe sa aiba preteni evrei,ca sa scape,pentru motivul foarte simplu ca chiar daca nu stii cu ce se ocupa acel C.Z.C. tot trebe sa stii ca el ierea cam antisemit,asa se vorbeste in oras! Iar cine poate sa-ti dea certificat de ne-antisemit,de ne-legionar,daca nu neşte preteni evrei?? Ceea ce s-a si intamplat,domnu’ Dragusanul transformand,cu aceasta ocazie,renumitul festival de la Corlata „Natiunea poetilor” intr-o manifestare internationala,cu participarea inclusiv a domnului Alex. Bartfeld,de la o renumita organizatie filantropica israeliana,venit special din tara sa ca sa-l cunoasca pe cel mai mare si mai mare poet&specialist in pelasgi,de larga recunostinta judeteana,sa-i dea si certificat de luptator impotriva extremismului si satanismului&sutanismului,astăzi si mâine !
  Ei,dar ne-am luat cu vorba si am uitat de martirul Dumitru Oniga! Pe care cum l-a rezolvat domnul Dragusanul,la timpul potrivit? Prin scris! Anume publicandu-i scrisul,dupa ce l-a verificat cu atentie impreuna cu alti critici literari de la aceeasi firma privata y compris fratii Iftode care sunt ei unii dintre cei mai mari capitalisti ai judetului,poate chiar cei mai mari,vocationali si mai multe nu! Ca domnul Morhan nu se pune ca capitalist,deoarece el este de la alt serviciu,tot capitalist,dar mai strain.
  Dar si scriind,nu-i asa despre el,asa cuma afacut si acum scriind pe blogul sau acele frumoase rânduri incat unii plangeau,ca preteni,iara altii si-ar fi dat cu tesla-n zona inghinala,de ciuda,ca dusmani,pentru ca fie ca au studii superioare iar acestia sunt foarte dusmanosi ,fie ca sunt plaititi cu bani multi ca sa-l impiedice pe junele Dragusanul sa foloseasca santul Cetaţii ca micţionar!
  Pentru ca cum a devenit martir domnu’ Oniga? Ca – zice domnu’ Dragusanul – baiatul a fost lovit din greseala de un glont apoi etc… Care insa ,nuantat,se prezinta cam asa: Deci cu ocazia rebeliunii legionare din ianuarie 1941,la Suceava,un legionar a intrat in clasa la care invatau mai multi viitori martiri si le-a cerut sa lase dracului cartea deoarece patria le cere sa iasa la lupta si sa distruga hidra jidoveasca! Care era acolo si un profesor ce le-a zis,Noa,ce mai stati? Mergeti la lupta! Iara ei s-au dus si,printre loviturile aplicate hidrei jidovesti,i-au devastat si casa vaduvei unui profesor ,cuzist,decorat pentru fapte de arme in Primul Razboi Mondial…Toate acestea sunt scrise in cartea unui anume general Antonescu,”Pe marginea prapastiei”,acel general dă si numele unor viitori martiri,dintre care unii,ca raposatul Oniga,un anume Frumosu,un anume Turtureanu,elevi si ei,chiar s-au ales cu ceva puscarie,in considerarea si a calitatii lor viitoare de luptatori anticomunisti,deoarece pana atunci se luptasera numai cu statul liberal,hidra jidoveasca si plutoctatia francmasonica. Dar poate ca domnul Dragusanul nu cunoaste aceasta carte,deoarece nu este scrisa de dumnealui si nici publicata de catre CCB,pe banii CJ.
  Iata,destul de scurt,as zice,cum s-a ocupat in mod eficient domnul Dragusanul ,ca om al culturii ,de exremismul de dreapta,facandu-i mult bine,chiar fara stirea sa ( a extremismului,desigur!) Iara acuma,ca s-au cam dus toti martirii,ce o sa faca dumnealui,presupanand ca are sarcinile si indreptarile cuvenite,de la CJ?
  Deoarece are ghiers,are toate injuraturile anti-extremiste la el,va injura – cu doua derogari,desigur – pe toti dusmanii statului de drept din viziunea CJ,via CCB,pe toti sutanistii,pe toti acesti absolventi de studii superioare care stiu doar sa scrie si sa citeasca insa nu si sa socoteasca!
  Ei bine,domnule Toth Gica,un asemenea om nu ar fi rezolvat problema aterizarii unei aeronave la Suceava,chiar in absenta unor buciumaşi? Sau alte probleme culturale,in sens mai larg,ale CJ?

  Răspunde
  • gică

   Domnule Berga-m-as, sau cum te cheama pe matale, eu nu zic ca nu este interesanta abordarea si ca nu sunt interesante lucrurile astea, cu toate ca este nevoie si de altceva, nu numai de afirmatii, ci de probe, ca la justitie!. Insa scrii a naibi de lung, domnule, cine crezi matale ca sta sa citeasca atata poroganie? Trebuie sa fii cititor specialist pentru asa lungimi si complicatii pe care nici nu le poti prinde, la naiba! Eu cred ca nici Dl Ionica nu te citeste, ca am auzit ca seful lui sa-i fi zis de fapt „Da’cini’ti’puni’pi’mata si citesti atata, dom’Ionica!” Si el n-a mai citit, doar a scris si a citat, ca asta nu cere neaoparat sa si citesti. Nu-i vorba, nici inainte nu a prea citit, i-a fost teama sa nu-l bage si pe el cineva intr-o buna zi in partidul celor pe care urma sa-i condamne mai tarziu, al cititilor cu studii superioare. Ca el are numai doua porniri: sa spanzurte ori sa pupe adanc in Kur. De aceea a mai intarziat ceva si cu bacul (era si o moda asta), ca la vremea lui daca aveai bacul erai deja cineva si in sat dar si pe anumite strazi municipale. Si el a zis ca nu vrea intelectual si cineva, el ramane de la tara si a mizat pe faptul ca intr-o zi se va da drept bucovinean. Si i-a iesit.
   Dar porogania matale este pentru cititori specialisti. Mi-e mi-a placut si am retinut-o pe cea cu …mictionarul! Da, mictionar!

   Răspunde
 5. Berga_Mo_s

  Da,aveti dreptate,domnu’ Toth Gica,in linii mari,nu insa si in linii mici !
  Pentru ca aici este intelepciunea,vorba unor scripturi laice,dvs. va dati seama ca domnul Ghita,de exemplu,trebe sa puna pe cineva sa-i faca o sinteza,pe domnul Dragusanul ,de exemplu,ca tot il plateste sa faca munci si zile in slujba cauzei! Deci unul dintre ei va fi obligat sa citeasca tot,da’ tot!
  Deci mesajul ajunge,oarecum pe catete,nu pe ipotenuza,unde trebe…

  Răspunde
  • gică (fara insinuari)

   Aha! Si? Si ce daca ajunge? Bine, suntem optimisti, ajunge, se pun oamnii pe citit. Si?
   Domnu Berga-mi-o-as, hai sa fim cocoane serioase. Vorba aia, cainii latra, ursu trece. Pentru ca boii mananca si caii ara, nu stiai? Nu citesti Datina!

   Răspunde
 6. Berga_Mo_s

  Eh,tre’ sa fim oleacă si optimisti iar la dumnealor sa le fie morcovul cat sfecla,in considerarea unor anumite imprejurari viitoare!
  Insa va contrazic cu privire la proverbe:
  „Boii ara si caii mananca” dar si ,as zice eu, „Câinii latra si Emil Ursu trece”,asta in baza preteniei sale cu împricinaţii!
  Dar ,ma rog,aşa se cunosc proverbele in cut la mine,nu-i un capăt de ţară,iata insa ce marturisire mare face domnul Dragusanul in zicerea sa despre cartile lui Dumitru Oniga:
  „…Nu mai ştiu care şi a câta, pentru că eu mi-am început drumul şi îndreptăţirea îngrijind şi publicând, mai întâi, cărţile martirilor Bucovinei, şi-abia după aceea şi pe ale mele.” (!!!)
  Deci a fost munca,nu gluma,la martiri,iaca asa a devenit si el un fel de martir,foarte bine prins in epigramele de mai sus! Caci si dumnealui epigrămeşte pre limba lui,insa nu-i iese asa bine,de aia i-ati procurat o alta suparare.. Mai si photoshopeaza,capodopera sa in materie este acel „Pentelei Ungurian,un om de 105 ani…”,pe care o dă ca cum ar fi o aquarela de Franz Jashke…Imbogatind patrimoniul cultural austriac precum si depozitul de contrafaceri de pe internet cu o opera care nu exista… De aia eu cred ca o sa-i iasa pe nas,acesta fiind si unul dintre germenii optimismului meu aparent nejustificat,deci aparent tâmp…

  Răspunde
 7. Fratele

  Salutare, salutare, care-i pe-aicea mai mare?
  Stați oleacă
  cum adică,
  voi vă dați la Ionică?
  Degeaba, lui nu-i e frica!

  Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.