Președintele filialei județene Suceava a Partidului Național Liberal, Gheorghe Flutur consideră necesară o analiză obiectivă și o schimbare de tactică, în urma scorului slab înregistrat de PNL la alegerile parlamentare din 11 decembrie.

„Ca să fim realiști, Partidul Național Liberal nu a făcut un scor grozav și nici filiala județeană Suceava. Din acest punct de vedere, vom face o analiză corectă, obiectivă și va trebui să facem niște schimbări de tactică. Dar eu cred că sănătos pentru perioada următoare este declanșarea alegerilor de jos în sus în filiale, inclusiv la Suceava, să găsim cele mai bune soluții pentru consolidarea organizațiilor, acolo unde sunt slabe, să le reformăm”, a declarat președintele PNL Suceava.

Gheorghe Flutur consideră că este nevoie de cumpătare, înțelepciune și pragmatism, dar și de o comunicare mai bună cu populația.

„În perioada următoare va trebui să ne îmbunătățim mesajul și comunicarea cu populația și, ca orice partid responsabil, trebuie analizat și unde s-a greșit. Mesajul meu către echipa Partidului Național Liberal este să judecăm la calm toate aceste lucruri, pentru că a fost un val național care a situat PNL la un scor neașteptat de modest, inclusiv filiala Suceava. Am mai trecut prin astea, ne trebuie cumpătare, înțelepciune și pragmatism. Nu trebuie să ne facem că nu vedem unde s-a greșit și unde am greșit”, a mai declarat președintele PNL Suceava.

Gheorghe Flutur este convins că este nevoie de PNL în ecuația politică din România, pentru normalitate și pentru echilibru.

„Este firesc într-o democrație să și câștigi, să și pierzi. Trebuie să înțelegi din aceste lucruri și să găsești soluțiile cele mai bune pentru ca în perioada imediat următoare să repari greșelile și să te îndrepți și să devii alternativa. Așa cred că trebuie făcută abordarea în perioada următoare. Ca șef al organizației județene, în istoria acestui partid, am trecut prin multe succese și prin multe lucruri pozitive. Trebuie gestionate și înfrângerile, cum este și cea de la parlamentare, mai ales că noi aici, la Suceava, avem o responsabilitate în plus: la nivel județean suntem aleși de populație să administrăm județul Suceava în perioada următoare”, a afirmat Gheorghe Flutur.

16 Responses

 1. Nedea Gheorghe

  Buna ziua dragii mei. Sincer s ava spun si unde s-a gresit? 1. Il aveti pe Ioan Balan care trebuie dat afara, 2. At avut-o pe Steliana Miron scorpia aia care mi-a mancat banii si vb aia daca isi facea treaba astazi inca mai era in Parlament. 2. Il aveti pe Ioan Lungu un corupt si jumatate, 4. Il mai aveti pe Viceprimarul Sucevei Lucian Harsovchi. 5. Cand am venit sa discutam cu Vicepresedintele Consiliuliui Judetean Suceava ne-a spus ca nu are timp pt copii orfani. Trebuie de schimbat tactica. Daca nu o sa va miscati o sa pierdeti totul. Sa ne spuna Ioan Balan unde si-a facut studiile si cine i-a dat lui diplomele?

  Răspunde
 2. F.

  Și mai aveți și altele, că vreți neapărat să fie totul după chipul și asemănarea și voința dvoastră, Domnu Fluture! Nimic să nu rămână fără controlul dvoastră chiar dacă fiind inginer silvic, nu vă puteți pricepe chiar la orice. Dar așa credeți. Să-l băgați pe Bogdamn Ghiorghiu în Parlamentul țării?! Păi nu vați bătut joc de țară, Domnu Fluture? Cum vați bătut joc și de pnl, că ați dat buzna în el ca la spălat, în mașina de spălat și ati înfundato că ați venit după ce vați murdărit din cap până în picioare ca porcii în compania lui baselu și a lui Boc! Că promovati și faceți în general totul la nivel de propagandă de școală primară. Inclusiv o cultură de nive de școală primară! Ce dacă ăia care conduc cultura în județ cântă la nunți și în reclame sunt oameni de cultură? Drăgușanul care taie și spânzură și înjură pe cine vrea el în orice zi este om de cultură? Sau vă convine să-l harățiți împotriva adversarilor? Revenițivă, trezitivă. În județul acesta există oameni de oameni, iar dvoastră nu vreti săi vedeti decat pe cei care zic oricand ”trăiti dom presedinte” în pozitie de drepti. Așa nu se face treabă. Este o vorbă bătranească: să nu lași să crească iarba pe lângă tine… Așa ați fost întotdeauna, așa o să muriți. Și cred că vi se apropie. Daca nu vă răzgândiți și nu schimbați purtarea, sigur. Dar ”La mulți ani!” Suntem oameni pana una alta. Si Bucovineni!

  Răspunde
 3. Sensei_Ygurakakuru

  Cand Japonia era zdrobita de americani si imparatul lor trebuia sa se adreseze poporului pentru prima data in istoria tarii,a facut-o utilizand o capodopera de ambiguitate si imprecizie voita care a pus in dificultate traducatorii occidentali,pana in ziua de astazi.. Era ceva,cam asa: “Intrucat razboiul actual nu a evoluat neaparat in favoarea Japoniei…” Citatul este aproximativ, insa nici reprodus riguros nu are precizia necesara unui act public,pentru ca Japonia trebuia sa admita ca fusese infranta si nu mai avea loc de intors,imprejurare nescontata si situata in afara traditiei nationale ,care nu avea termeni corespunzatori pentru infrangere sau capitulare,in sensul euro-atlantic,pe care il cunoastem si noi…
  Ei,si iata ca iese si jupan Ghita,herr Schmetterling,cum ar fi ,si ce cuvanteaza dumnealui despre rusinoasa tavaleala pe care au suferit-o la alegerile din 11 decembrie? Cam asa:
  “…Partidul national Liberal nu a facut un scor grozav la alegerile parlamentare si nici filiala judeteana Suceava….” Nici Hirohito,fostul imparat al Japoniei, nu a reusit sa o aduca din condei atat de frumusel,trebuie sa o recunoastem!
  Insa,la fel ca si inaintasii nostri euro-atlantici din 1945,putem citi printre randuri ca domnul Flutur incearca sa ne abureasca din nou,sa bagatelizeze amaraciunea hapului inghitit la 11 Decembrie (am scris intentionat cu majuscula…),hap care nu este numai ca fierea ci si ca scaiul,adica daca ai apucat sa-l inghiti,daca nu ai incotro,nu mai poate fi regurgitat, dupa un frumos narav al pedelistilor, si nici eliminat pe caile naturale cunoscute,spre a fi dramaluit si masticat pana la transformare in praf de succesuri de catre c¬_anal_istii mesteri in masticat de la postul TV al unui deputat PDL ,cu mandat castigat la redistribuire,adica la mila calculatorului…
  Nu ne putem astepta ,deci,sa iasa domnul Ghita impreuna cu putrefactul cultural al Bucovinei ,acest Hagienus de Hiliseu_Horea&Kloshka&Krishan,respectiv domnul Nelu,cel cu CV-ul pregatit pentru Academie (fie ea si de informatii…),ca sa ne spuna ce au gresit,cum au iesit dumnealor la jumatatea procentelor echipei odiosului Stan ot Falticeni (care nici macar nu este din Bucovina,mon Dieu!!) de vreme ce Ghita a stabilit prin aceasta magnifica analiza japoneza ca este vorba doar de fatalitate – un vânt prost,miasme neasteptate,o ratacire de moment a vulgului alegator,ca sa se dovedeasca doar ca, daca-i lasi,asa,de capul lor,astia te duc ca ceasul in Kiseleff,la CC al PSD,frate!
  Ceva scos ca din puţul gândirii lui Adi Popa,de la FCSB (Fotbal Club Stâna lui Becali) in sensul ca golurile lor nedrepte ne-au turnat plumb in picioare,arbitrul a uitat ce-am vorbit,asa ca ne-au mai dat vreo doua,intr-un moment de neatentie, dar noi am pasat mai mult,i-am dominat,insa n-a fost sa fie,noi ramanem o echipa unita,o familie,o sa-i cumparam pe toti alibecii,apoi le aratam noi lor…
  Deci nu că i se urcase la cap lu’ domnu’ Ghita,că credea dumnealui că numai sa se arate si cad alegatorii si alegatorele cu cracii-n sus,sa le dea lor 10(zece) deputati si cca 4 senatori ,plus inca vreo trei la redistribuire,nici vorba… Nici ca s-au bazat excesiv pe aportul de imagine al unui anume domn Csolosz sau al unei anumite Mizza-Biciclista,nu…
  Ca pe vremea in care pe la noi prin Bucovina lui Ghita mai venea o anume Nutzi of Pleshkoy,era,cel putin,un avantaj din categoria foloaselor necurvenite,pentru sine sau pentru altul.. Caci plutea pe deasupra,ca spiritul lui Manitu,promisiunea greu de incadrat in vechiul cod penal,precum ca: ” Ghita,daca esti cuminte si papi tot,cine stie,poate iti ramane si tie una bucata buna bucaţica buca (in sensul de zona bucala,de cale orala,cum ar fi,nu ce ganditi dvs. in pauzele de publicitate!) ca sa-ti fie de pupat, dar sa fie clar ca nu poate fi vorba decat despre bucata de buca situata in unghiul mort al ochiului defect al stim noi cui!”
  Dar acum,ce sa mai pupe,bietul Ghita? Tijele,kioambele răşchitoarei cu studii la Moscova? Poala popii?
  Că care popă,dacă nu vă este cu supărare? Ca doar n-o fi binecredinciosul Serban Costache ,un fel de imitatie de popă,pastor pe regiunea penticostala de nord-est,colonel in rezerva,fiindca nici nu este clar daca ei au poale,acestea fiind concesionate artistelor care-l incanta sporadic pe Ghita!
  Din aceasta dilema nu puteti iesi.
  Caci iata ca nici sasu’ nu-i poate scoate din kkt,fiindu acestu kkt si prea grossu dar si prea greu si stricându-le lor măselele de minte,astăzi si maine,amin…

  Răspunde
 4. gicu

  F.-ule, Flutur a construit PNL la suceava, daca vrei sa cunosti istoria. Adevarat, existau pnlisti vechi la venirea lui, dar organizatia abia se tinea pe picioare. A adus oameni noi, buni, valorosi. Multi. Oameni care dupa aceea au plecat, s-au lasat la fund sau i-au fugarit Baisanu si alti sefi locali improvizati. Tot asa de adevarat este ca Flutur a plecat. L-o fi strans cu usa Basescu. Si a revenit destul de murdar si insotit de oameni care intr-adevar au folosit pnl ca pe o masina de spalat. Iar masina neavand o capacitate prea mare, s-a cam infundat. Ce va mai fi vom vedea. Sigur ca este nevoie de multe, mari, variate schimbari de comportament. Sigur ca este oricat de vorbit despre valorile in care crede si pe care le promoveaza Flutur. Sigur ca Flutur crede prea mult in propaganda si prea putin in fapta care se impune vederii prin calitatea ei. De unde si judecata pe care am auzit-o ca Flutur este mai mult om de partid decat om de stat. Adica omul de partid face totul pentru ob’inera si pastrarea puterii, in timp ce omul de stat, de administratie, conducatorul face in primul rand ceea ce trebuie pentru oameni.

  Răspunde
   • gicu

    Ok, ok, masina de spalat rufe! Rufe s-au si bagat la spalat, nicio problema. Rufe au si iesit. Poate chiar mai multe decat au intrat…

 5. gicu

  Dom’Sensei, matale esti invechit in rele precum esti invechit si in stil, de te recunosc cititorii de postari tot asa de repede, inclusiv calitativ, precum beutorii adevarati recunosc vinurile dupa buchet. Si ai chef de haz, vad eu, O fi, ca ai, in sfarsit, sef de guvern. E drept ca pentru atata lucru neamtului nostru i-a trebuit mai mult timp decat le-a trebuit nemtilor adevarati ca sa ajunga la Don. Dar poate ca el, al nostru, a ajuns mai bine. Adica pentru mai mult timp. Desi sper ca nimeni de la PSD sa nu spuna precum odinioara un anume Nastase ca PSD se pregateste pentru o guvernare de 30 de ani. Nu este cazul. Asteptam o guvernare buna, corecta („cinstita” – cuvantul care ii place la nebunie lui Dragnea). Dupa cele mai necomentate alegeri romanesti din istorie, probabil (are si Ciolos un merit). O guvernare astfel facuta incat sa se lamureasca lumea ca ceea ce a fost a fost chiar rau si ca se poate face si bine la guvernare in Romania. Asta e speranta mea. Iar cine a pierdut, a pierdut pe mana lui. Sa extraga invatatura necesara pentru a castiga data viitoare. Faptul ca partidul vine din istorie nu este un argument electoral. Mai ales daca partidul este populat si de oameni care nu impun respect si incredere. Cat despre PSD, el a devenit respirabil cu Ponta, orice s-ar spune. Daca romanii au luat pe 11 dec. 2016 o plasa de felul celei administrate de Ceausescu dupa Praga se va vedea. Sa speram ca nu. Este mare nevoia de un nu! Tot a;a de mare cat nevoia de desp[r’ire a apelor de uscat! A apelor tulburi, insinuante, penetrante pe cai, in locuri, cu mijloace absolut neasteptate. Apele specialiste in orice si mai ales in oamenii timpului… Asa incat, Dom’ Sensei, sa ne uram de bine cu increderea ca binele este posibil. Nu pot spune exact de ce, dar am sentimentul ca pot spera la un inceput de vreme noua. Poate si pentru ca daca asteptarea imi va fi inselata, PSD e primul care risca sa iasa definitiv din ring. Acum ca niciodata!
  La multi ani!

  Răspunde
 6. Sensei_Ygurakakuru

  Domnu Gicu,fiindca asa imi pare mie ca sunteti un om serios,cu o barba ca a lui Mos Craciun,(ceea ce este un indiciu important de seriozitate!)sa zicem ca putem admite ca Flutur a avut o anumita pozitie importanta in PNL-ul sucevean,insa nici nu se poate exagera… Ca este ca si cum am zice ca tovarasul a avut un fond bun,dar l-au dus la rele anturajul precum si femeile,dupa cum zicea un cantec şoferesc din anii ’50,anume ca “kurvele si bautura/mi-au stricat mie dantura…”
  Asa cum, la fel,nu ne putem lua dupa o eventuala ascendenta a dumnealui,de dreapta,ca, daca nu ierea regimul comunist odios,atat dumnealui cat si alti corifei ai dreptei sucevene,slujbasi sinecurali in regiile statului,ar fi pascut si acum vaca pe islazul comunal,chiar in formula de vaca loata ca asociere in participatiune sau ca societate pe actiuni, in care el sa fi detinut actiunea de aur…
  Situandu-ne,chiar si ocazional,in registrul serios,am putea evoca insa imprejurarea ca partidele,dupa cum se invata la antemergatorul SNSPA,recte Academia Stefan Gheorghiu, unde fuseseu apostol intemeietorul timid al PD,adica domnul Magureanu Virgil,deci ele se impart in partide fie de masa ,fie de cadre. Partidele de masa sunt,in general,cele de stanga,(dar nu numai!)care tind sa se umfle ca broscoiul pe hat,pana li se dilueaza substanta si nu mai inseamna nimic,nici macar fata de membrii lor – amintiti-va de cei 4 milioane de membri ai PCR dar si de cei 10 milioane ai NSDAP… Sau de indemnul unui important mebru al PSD Suceava care intelegea ca au pierdut alegerile pentru Consiliul Judetean pentru ca nu au avut suficienti membri,nu au primit membri noi…Ceea ce este o proba de istetime comparabila cu analiza domnului Flutur,dupa dezastrul din 11 decembrie 2016!
  Cat despre partidele liberale,mai ales cele adevarate,cu pedigree,acestea sunt partide de cadre,de activisti,care se remarca in perioadele specifice ritmului politic mobilizand alegatorii in virtutea calitatii lor recunoscute de aristocratie, inclusiv de elita a spiritului…
  In momentul in care domnul Flutur,inventie politica a liberalului cu accent kaghebist draga Stolo,a plecat la inamic cu tot cu arme si bagaje,mai ales cu arme,dumnealui a ales sa se subordoneze (Ori,poate,subordonarea l-a ales pre el?? Cine stie…) unui curent liberal contrafacut,mai degraba un curent l_über_alles,adica o varianta de o-lari-o-la-la corcita cu un cazacioc cu nume de acoperire elvetian,pentru pudibonzi…Este indeobste cunoscut ca domnul Flutur,perceput fie ca liberal,fie ca libertin politic,cu spillhosen sau fara,cu judecati politici confectionate cu die kluppen,este ,totusi,colonel in rezerva,pe la armăţile lu’ peşte prajit,in lipsa de alte precizari. Caci nimeni nu stie,nu numai in cazul dumisale,pentru ce au fost facuti ei colonei,fie si in rezerva,dar pentru care fapte? Cica drept plata pentru ce?
  Caci inainte de a fi colonel,a fost locotenent-colonel… Inainte de a fi lt.col.(r) a fost maior,adica a intrat in corpul ofiterilor superiori,unde,cel putin in principiu,nu se intra ca intr-o buda ecologica,cand te ajunge prea-plinul patriotismului neoprotestant…
  Ca domnul a avut o misie ,in legatura cu care si acuma are cosmaruri, in pauzele sale de vise de quasi prim-ministru,este dovedit si de imprejurarea ca dumnealui a fost lansat in marea politica magureana cu tot cu nupuitor,sa fie la un caz de-de… Adica cu domnul Dâmbu,momental trecut prin proceduri care sa-l faca aseptic si cu masca pe figura,ca sa nu transmita miasme si putori nespecifice ambientului liberal,domn care ierea menit sa-i asigure spatele domnului Flutur,in caz de situatii neprevazute.. Care fiind si el ostaş, (deci nu din Oastea Domnului,nici de la oastea domnului Serban Costache!) deoarece ,inainte de a fi procoror ,dumnealui prujea ca ienicerii la Vaslui,la Dumbraveni,unde pazea un anumit lighean cu care prindea nu numai ciorile ci si aviatia inamica care ar fi cutezat sa atace,in timp ce dumnealui servea la carciumile din sat,la si pe datorie!
  Iata cat de complexa este imaginea unui liberal pur-sange,pentru ca fuseseu lansat ca un crucisator greu intr-o flota de doua fregate la mana a doua,ca să – vorba domnului Ponta – asta! Adica să-i asigure iezuitului Schweighofer intrarea in codrii Bucovinei apoi in tăţi codrii,deoarece la ei nu este voie la belit dar la noi este,fiind de la sine inteles ca este vorba despre belirea acelor păduri,la blană,cel puţin in cazul dumnealor,căci ce-am belit noi, desi este sigur ,nu se poate spune,deoarece ori ne amendeaza CNA ori va rezulta că ne-am dat cu rusii.
  Iata unde a intrat fabulosul liberal,adica in ce companie (ca tot ramasesem la grade…),sub protectia nupuitorului Dâmbu,al seraficului intelectual Balan,acesta din urma iesit din alta linie de productie,din moment ce, odata scapat de teroarea iliesciana care-l determinaseu sa vanda mici si vodca contrafacuta in piata mica, a imbratisat o cariera intelectuala ce rezulta din zemosul sau CV – poate pregatit pentru o cariera didactica,pe la cele academii…Insa aproape toti liberalii saraci dar cinstiti stiu ca domnul Nelu caruia i-a fost mai greu pana si-a dat/luat bacalaureatul (mai mult l-a luat,dupa cum dzicu unii,ca doar nu ierea sa stea sa se uite la el,la bacalaureat) la fix 29 de ani,depasindu-l frumos pe Traian Igas,alt performer liberal. Aceeasi sustin ca are o mare autoritate in cadrul PNL Suceava,ca domnul Flutur ar fi doar o interfata,un element de PR,ca sa se vada cineva cu fruntea incretita si casca pe cap,cu ochelarii pe nas,pe langa roaba cu kkt pe care o consuma ei ritualic… Deci de unde decurge aceasta autoritate a domnului Nelu,sa fie el mai mare in grad sau sa aiba grade mai lucioase? El a fost gratulat prin campanii si companii ca fiind “gospodar = gospodaros”,”locomotiva tragatoare-impingatoare,deci locomotivos” precum si alte dulceţuri insa uitati-va la el – cand se imbraca modest ,pare cofrat moale,cum ar zice pretenul meu Gogu,specialist in cofraje.. Iar cand se imbraca ceremonios ,pare abia iesit de la o sedinta de celula cu intelctualii Baia&Serseniuc,primii sai mentori politici din parc si de la Cetate.
  Deci dacă se decide sa inceapa nenea Ghita o analiza a rezultatului numai conjunctural mic al partidului său,bine ar face daca ar lua in calcul si asemenea elemente,care pot exploda cand nu te-astepti,nespecific,ca un recipient in care nu se afla bauturi carbogazoase si care totusi… (caz din practica!)
  Cat despre comentariile mele ,in mod vadit prea lungi,asta ,intr-adevar,asa este!
  Insa eu intotdeauna sper ca sunt si oameni cu PC-uri cu display mare,care cetesc si pe dunga,ca dovada acest frumos rezultat inregistrat de herr Ghita,ezact cand dumnealui se astepta sa fie premiat ex aequo ,adeca la egalitate cu Felix Tataru,cu un Oscar pentru efecte speciale!Mai ales ca si presa digitala suceveana il căina,îi plângea pe umăr,in sensul ca,iată,bietul om,cum se sacrifică el pentru Partid,cum se expune ,ca ,daca n-ar fi el, partidul ar lua mai putin de 30%! Care a luat ,cu EL,26%,ca sa se dovedeasca ca nimeni nu este profet in satul Comanesti si nici in Hiliseu-Horea…
  Iata,mai jos,si pe liberalul care l-a facut liberal pe domnul Flutur,intr-un moment de destindere/intindere,un om care se dadea ne-bun cand trebuia sa fie nominalizat ,dupa modelul de dinainte de 1989,cand gestionarul amenintat cu controale decisive se interna la spital,ca ne-bun,adeca bolnav de nervi la picioare,apoi se refacea in sinecure ale statului,pana la noi ordine si medalii.
  http://prntscr.com/dpq9sj
  …acest idol al femeilor liberale,cu studii la Moscova facute in anii ’90,cand,desigur,se duceau acolo toti dusmanii kaghebismului,ca sa-l combata din interior,chestie pe care nu poti s-o faci decat daca cunosti rusa comerciala!
  ..dar si acest context liberal specific fluturismului matur,in care se vede directia buna,indicata de vederea liberalului suprem,ca un radar al statului de drept de pe vasul-amiral Biruinta,de cca 308 m.
  http://prntscr.com/dpqcc9
  P.S. Nu Nastase a zis despre succesuri de 30 de ani la PSD, ci Cozmanca,om altminteri pios,inimos si bun organizator,un fel de Dragnea avant la lettre… Nastase a revendicat doar un recensamant al oualor,care era mai bine daca il faceau ,pentru ca ar fi avut acum mai mult noroc la procente…

  Răspunde
 7. Sensei_Ygu...

  Sa stiti ca eu v-am raspuns,insa secretariatul lui Mos Craciun are probleme cu procesarea si cu cuvintele,avand indoieli daca este voie sau nu sa ceva,nu stiu ce…De aia va transmit si eu: La multi ani!
  Ca poate se mai schimba ceva…

  Răspunde
 8. gicu

  Dnul Sense_kakur, mă prinde cel mai tare, din expunerea lu matale, chestia cu elementele ”care pot exploda cand nu te-astepti, nespecific, ca un recipient in care nu se afla bauturi carbogazoase si care totusi…” Cu atât mai mult cu cât exemplul e din practică. Aici e, de fapt, cheia întregii alegorii! La mulți ani!

  Răspunde
 9. Rocker

  Domnu Sensei, în numele celui mai ilustru poet, carturar, savant, muzician etc. și recuperator al Bucovinei, Dl Ion Drăgușanul-Gîză, și având în vedere dragostea nețărmurită care vă leagă pe unul de altul pentru multe vecii, dar și împrejurarea că poetul, având frică de multe alea, ca orice dobitoc sensibil, n-a avut îndrăzneala să vă deranjeze, vă rog respectuos, în numele lui, să primiți acestea de mai jos ca fiind o baladă, respectiv a anului care tocmai se încheie și totodată speranța că întrucât orele sunt înaintate și continuă să înainteze, această creație este cea din urmă, cel puțin pentru acest an, dar unii ar avea motive, se zice, să spere că chiar mai mult decât atâta…
  Pentru ușurarea Dvoastră pe durata lecturii, vă vin în sprijin menționând ce cred eu, anume că acest ceva zis baladă este pe o temă actuală foarte frecventată de maneliști, cea a a deosebirii uriașe și care trebuie neapărat cântată dintre mine (alesul) și dușmanii mei (cârpacii clipei).
  Respect Dvoastră și nemuritorului poet și rocker-manelist de la pupitrul culturii județene!
  La mulți ani!
  balada anului 2016
  *
  tot mai des cârpacii clipei
  triumfau prin calendare
  până am închis fereastra
  şi-am decis să nu-i mai ştiu,
  iar din rafturi, dinlăuntru,
  se desprinse o cântare
  precum soarele de vară
  peste un imens pustiu
  *
  şi-auzeam scrâşnind nisipul
  la întoarcerea în piatră
  încleştându-se pe suflet
  ca să-l ţină în vecii,
  iar departe cerul nopţii
  un cărbune ţine-n vatră
  ca să mai arate calea
  doar acelor care-s vii,
  *
  dar s-o stinge şi acela,
  nu-l auzi cum se despică
  şi cum lunecă cenuşă
  până-n iarna de pripas
  care freamătă pe-afară
  şi deodată mă ridică
  şi-mi şopteşte doar cu fulgii,
  la fereastră, bun rămas?

  Răspunde
 10. Sensei_Ygu...

  Recunosc ca m-ati facut K.O.!Atata de bine ati prins spiritul ,fiorul liric, care-l bântuie sporadic pe marele bard bucovinean,ca n-am cuvintele la mine!Dar sa nu disperam ci sa speram ca anul 2017 ne va aduce noi productiuni lirice precum si numeroase actiuni culturale in mictionarul de la santul Cetatii! Care sa va vad eu atunci!

  Răspunde
 11. Rocker

  Mulțumesc tuturor celor care mi-au făcut urări de anul nou, dar nu le pot mulțumi și acelora care m-au felicitat pentru talentul meu de parodist. Acestora le mulțumesc doar pentru că au încredere că aș putea avea un astfel de talent și le fac precizarea că ”balada anului 2016”, așa cum poate fi citită ea mai sus, nu mă are pe mine ca autor. Prin urmare, în măsura în care ea pare sau chiar este o parodie, e opera maestrului I. Drăgușanul-Gîză. Eu doar am reprodus-o spre a o transmite îm mod expres, cu dedicație specială, cuiva despre care eu cred că este un mare admirator al nestăvilitului și incomensurabilului poet aflat în curs de trecere la cele ardelenești cu tot neamul lui de talentați la jupuit banul public pe acompaniament de strigături cu ”hoții, pungașii” etc. în ritmuri și armonii rock, dar și de vechi și autentice cântece populare pelasge ținând, ca și rockul, evident, de Datină…
  La mulți ani și acestora și tuturor! Proba că nu sunt parodist (nici ”pamfletard”, cum se zice în cazuri de intratabil retard): http://dragusanul.ro/balada-anului-2016
  Să aveți un an bun și de folos, cu și fără astfel de trecătoare și ignorabile fleacuri!

  Răspunde
 12. Sensei-Ygu...

  Am luat act, insa revin si eu cu o precizare: Formularea „pamfletard” este chiar decenta prin comparatie cu aceea de „pafletard”,folosita de domnul Gâză-Botezătorul in manifestul „Miscarii pentru salvarea Bucovinei”,aia cu bucluc,la care a renuntat,desigur ,ca urmare a unui puseu de patriotism&bucovinism…Intre timp, dumnealui a mai aflat ca si pelasgii spuneau in mod corect „pamfletard”…

  Răspunde
 13. Sensei-Y..

  P.S.
  Sa ne intelegem:
  pelasgii spuneau „pamfletard”,nu DEX-ul…Daca il intrebati pe domnul D.,o sa spuna ca DEX-ul este o creatie a unor filologi perimati,deoarece au studii superioare.

  Răspunde
 14. gicu

  Om cu credință (rămâne de văzut în ce), dl Gâză știe că te poți spovedi oricând. Tot așa precum oricând poți da probe de pupat curul celui care îți aruncă ciolănelul. Iată, dlui se spovedește (adicătele mărturisește din adâncul celor numai de dânsul știute) de Bobotează:
  ”că-aşa-i românul, n-ai ce-i face,
  un veşnic păcălit de hoţi”
  Ce înseamnă asta? Inseamnă că dl Gâză spune deschis care este însușirea românească în baza căreia este dânsul cum este și face dânsul ceea ce face.
  Firește că Ion fiind dl Gâză și convins fiimd dânsul că merită să-și procure un dar de ziua numelui, adică mâine, trage și un pupălău liric în cur patronului dlui de astăzi zgâriind cu limba pe cel de ieri, tot în locul numit, adică în cur, pentru că numai acolo poate să-l doară pe Dragnea această ofuscarea poeticardă de „pamflerard” a unei gâză care încearcă să iasă din bălegar:
  ”dar bine că-a venit omătul
  cu alte amăgiri fireşti,
  pe care le-or topi cu-ncetul
  alţi dragnalăi din bucureşti”
  (http://dragusanul.ro/cantec-pentru-mihnea-blidariu)
  In rest, tuturor Ionilor onești, la mulți ani!

  Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.