Răspunzând invitaţiei autorităţilor statului român şi a Bisericii Catolice din România, papa Francisc va face o călătorie apostolică în România în perioada 31 mai – 2 iunie 2019. Pe parcursul celor trei zile, Sanctitatea Sa va vizita oraşele Bucureşti, Iaşi şi Blaj, precum şi sanctuarul marian de la Şumuleu-Ciuc. Este a doua vizită a unui suveran pontif în România după cea a papei Ioan Paul al II-lea din 7-9 mai 1999.

Vizita Sfântului Părinte la Iași va avea loc în data de 1 iunie, la mij­locul şederii sale în România, locul de desfăşurare a evenimentelor  fiind Piaţa Pala­tului Culturii.

Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, este primul invitat care va participa la grandiosul eveniment, acesta fiind invitat de episcopul de Iași Petru Gherghel.

„Cu deosebit respect și multă bucurie vă adresăm invitația de a lua parte împreună cu noi la întâlnirea ce va avea loc în ziua de 1 iunie, cu Sfântul Părinte Papa Francisc, oaspete de seamă în România și, desigur, în orașul nostru, Capitală Istorică a României”, se arată în invitația oficială.

Președintele Gheorghe Flutur a confirmat prezenta menționând că este onorat de această invitație.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.