Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, la inaugurarea pârtiei de schi din Câmpulung Moldovenesc,de pe masivul Rarău, că în perioada următoare va fi constituită Asociația Montană de Turism „Poiana Bucovinei”.

Acesta va adresa o invitația primarilor din Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei pentru a participa la o întâlnire comună în care să se înființeze această asociație. Potrivit lui Gheorghe Flutur, pe o rază de 30 de kilometri în jurul Câmpulungului sunt aproximativ 200 de pensiuni turistice, cu peste 6.000 de locuri de cazare, iar acest lucru va aduce numai câștiguri turismului din zonă.

 „Cred că o ofertă inteligentă, grupată, prin gestionarea împreună a acestor stațiuni turistice va face să câștigăm, așa cum Sinaia, Azuga, Bușteni, pe Valea Prahovei, au făcut deja. Pentru că avem nevoie aici în Bucovina de revigorarea turismului. Avem 16,3 kilometri, pe 12 pârtii de schi. Și dacă vorbim de această zonă, ne gândim la punerea în valoare a muntelui Rarău, a Pietrelor Doamnei, ne gândim la rezervația de aici, la faptul că la 12 kilometri este rezervația UNESCO Codrii seculari de la Slătioara, dar și la faptul că anul Câmpulungul va demara renovarea Muzeului Lemnului”, a declarat Gheorghe Flutur.

Pârtia de schi de la Câmpulung Moldovenesc, județul Suceava, a fost deschisă publicului larg sâmbătă, 5 ianuarie 2019, în prezența ministrului Turismului, Bogdan Trif, care a semnat cu această ocazie omologarea celor aproape 3 kilometri de pârtie din masivul Rarău. Pârtia este una dintre cele mai importante investiții în infrastructura din zonă. Din totalul investiției de 71.789.853,77 lei, ministerul a alocat 64.423.223,38 lei, adică peste 90% din totalul plăților necesare pentru acest prim tronson al Pârtiei. Lungimea pârtiei este de 2,8 km, cu o diferență de nivel de 455 de metri, cu o lățime medie de 40 de metri și cu o înclinare de 16,2%. Pârtia beneficiază de instalație de zăpadă artificială și tot ce înseamnă instalații adiacente, de la telegondolă cu o capacitate de 1000 de persoane pe oră, la rețea de tensiune, parcare, anexe, rețea de alimentare cu apă, canalizare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.