Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, propune ca Transgaz să realizeze 80 de km de conductă magistrală de gaz natural pe lângă magistrala Pojorâta-Vatra Dornei, dar și racordarea la rețea a 50 de localități.

„E vorba de magistrala Păltinoasa-Cacica-Vicovu de Sus, magistrala Suceava-Salcea-Liteni spre Dolhasca, magistrala Cacica-Pârtești-Comănești-Todirești-Dărmănești, magistrala Berchișești-Drăgoșiești-Liteni Moara-Suceava și magistrala Vatra Dornei-Dorna Candreni-Poiana Stampei”, a anunțat Gheorghe Flutur.

Acesta a precizat și că, acum licitațiile pentru distribuție se pot face la primării și că  a cerut racordare pentru 50 de localități cu 80.000 de locuitori la gaz metan.

„Noi putem să ne racordăm și am cerut acest lucru. Doar 30% din populația județului este racordată la gaz metan și eu sper că în următorii doi ani putem dubla. Legea off-shore permite finanțarea acestor distribuții de gaz metan”, a spus Gheorghe flutur, președintele CJ Suceava.

One Response

  1. Toderaș Itzy

    Tot ceea ce este actualizat, inovator și care optimizează munca omului este acceptat în costuri rezonabile. ROMANIA are nevoie de conducători care lucrează pentru oameni și se modernizează repede..

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.