Aproximativ 1.000 de persoane au participat sâmbătă, 22 aprilie, la alegerile Organizaţiei Judeţene Suceava a Partidului Național Liberal, care au avut loc la Casa Culturii din municipiul reşedinţă de judeţ.

Pe scena Casei de Cultură au luat loc primarii PNL din judeţ, consilierii judeţeni, aleşi locali şi parlamentarii PNL de Suceava, dar și prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu, care este și vicepreședintele Camerei Deputaților.
Președinte al organizației a fost ales pentru următorii patru ani Gheorghe Flutur, iar prim-vicepreședinți ai partidului au fost aleși deputatul Ioan Balan  și primarul Ion Lungu.

18056831_1902272676696808_7267255553433641586_n

 

Gheorghe Flutur: „Suceava este o organizație puternică, bine reprezentată”

 

Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, le-a mulțumit tuturor delegaţilor care au luat parte la ședința de alegeri, precizând că organizația suceveană este una din cele mai puternice din țară.
În Săptămâna Luminată, în ajun de Sfântul Gheorghe îmi revine sarcina de a deschide lucrările conferinţei de alegeri a Partidului Național Liberal Suceava. Vreau să mulţumesc tuturor delegaţilor care iau parte la ședința de alegeri la Suceava. Pe 17 iunie, peste opt săptămâni, la Bucureşti vor fi 5.000 de delegaţi. Suceava va avea un număr foarte mare de delegaţi şi vom alege conducerea centrală a PNL. Suceava este o organizație puternică, bine reprezentată”, a declarat Gheorghe Flutur.

18033125_1902272736696802_3804106665441857579_n
Acesta a prezentat și raportul de activitate al Biroului politic al Partidului Național Filiala Suceava.
Din 27 de ani de la Revoluţie, am avut şansa să fiu în politică 17 ani şi PNL să conducă judeţul Suceava aproape 5 ani. Îmi aduc aminte cum PNL la Suceava avea o singură cifră în sondajele de opinie, în 2000. Consilierii județeni erau doi sau trei și tentativa adversarilor era să se înfrupte și din aceia când votau președintele CJ. Între 2000 și 2004 am început împreună reconstrucția acestui partid. În 2004 am avut șansa să facem un scor bun la alegerile parlamentare, dar până atunci eram un tânăr senator de opoziție. M-am ocupat de reconstrucţia partidului și am avut multe de învățat. Aici, acasă, am încercat în anii următori să reechilibrăm scena politică şi am reuşit, pentru că era un monopol de putere al socialiștilor. În 2005 PNL mi-a dat mandatul de ministru al Agriculturii și trebuie să știți că ați avut un ministru liberal în guvernul aderării României la UE. În 2008, împreună cu dumneavoastră, am încercat primul mandat uninominal de preşedinte al CJ. Şi a fost o victorie mare a noastră atunci, într-un judeţ unde ni se dădeau puține șanse. Patru ani am administrat împreună județul. Am plătit în 2012. Au trecut 4 ani de opoziţie şi anul trecut în vară ne-am luat revanşa. Trebuie spus că Suceava a făcut cel mai mare scor ca număr de voturi la alegeri pentru CJ”, a mai declarat Flutur.
Președintele Consiliului Județean Suceava a îndemnat către unitate și stabilitate, precizând că la Suceava a existat și va exista un nucleu dur și unit de liberali.
Vreau să mărturisesc ceva: am avut un proiect politic când nu m-am înţeles cu liderii PNL-ului de atunci şi am făcut PLD şi PDL, dar toate cu L de la liberali în ele. Viaţa mi-a arătat cine a avut și cine nu a avut dreptate, iar la Suceava a existat un nucleu dur și unit de liberali. Am avut şansa să luptăm în 2014 și să hotărâm marea fuziune şi să unificăm dreapta. De aici, de la Suceava va trebui să dăm semnalul de stabilitate, reconstrucție și unitate pentru ceea ce urmează. Suceava a fost un model de fuziune. Dacă în alte locuri fuziunea a avut loc mai greu, mai stângaci, la Suceava am fost primii care am grăbit această fuziune și s-a văzut în rezultatul alegerilor locale. Îndemnul meu în acest mandat de patru ani de președinte al organizației județene este către unitate”, a transmis acesta.
Gheorghe Flutur le-a mulțumit primarilor, consilierilor şi parlamentarilor de Suceava, cerându-le să lupte cât mai mult pentru partidul din care fac parte.
Bravo primarilor PNL şi consilierilor şi parlamentarilor de Suceava. Le mulţumesc pentru că eu nu puteam face mare lucru singur. Le cer primarilor echilibru, răbdare şi să luptăm cât mai mult pentru PNL. Secretul nostru a fost muncă în echipă. Și mai este un secret: să ai înțelepciunea să unești și să nu dezbini, să nu fii purtătorul de bârfe spre Bucureşti , spre conducerea centrală, ci să îţi rezolvi problemele acasă. Aşa a fost puternică Suceava. Ne-am spălat rufele aici, ne-am spus în față ce a mers și ce nu a mers. Asta va trebui să facem în continuare, a spus Flutur.

18090680_1435629166507431_1847660753_o