În cursul zilei de ieri, 8 august, senatorul Gheorghe Flutur, s-a întâlnit la Suceava cu ambasadorul Israelului în România, Excelența Sa Dan Ben-Eliezer. Ca urmare a inițiativei Excelenţei Sale, cei doi au purtat discuții pe teme de interes pentru județul Suceava, privind parteneriate şi colaborări în domeniile turismului, agriculturii şi industriei alimentare.

Președintele PDL Suceava şi-a exprimat susținerea pentru continuarea proiectului de realizare la Siret a unui muzeu al istoriei evreilor din Bucovina şi de comemorare a victimelor Holocaustului.

“S-a adus în discuție oportunitatea valorificării punților de legătură cu comunitățile din județul Suceava, având în vedere că din cei peste 400.000 de israelieni plecați din Romania, foarte mulţi provin din zonele Suceava si Rădăuți”, a precizat parlamentarul de Suceava.

Totodată, Flutur i-a arătat ambasadorului Dan Ben – Eliezer că un domeniu în care se poate invesți este cel al turismului.

“În acest sens, s-a discutat despre oportunități de afaceri în domeniu. Discuțiile imediate se vor axa pe intensificarea colaborărilor cu agenții de turism din zonele Haifa, Herzliya, Tel Aviv şi Ierusalim. Odată cu finalizarea modernizării Aeroportului Suceava, ar exista premisele deschiderii unor rute aeriene directe spre Israel”, a spus Flutur.

El a adus în discuţie potențialul important pe care județul Suceava îl are în domeniul produselor bio si tradiționale şi consideră că Asociația Produs în Bucovina ar putea deschide magazine în Israel, având în vedere că astfel de magazine au fost deschise deja în Europa.

Flutur a precizat că în domeniul agriculturii si al industriei alimentare s-a punctat existenţa unei cereri pentru exportul produselor alimentare, în special al cărnii de vită si de oaie. Totodată, potrivit liderului PDL Suceava, o colaborare în privința gestionării resurselor şi a calității apei ar putea beneficia de expertiza specialiștilor israelieni. “Apreciindu-se colaborarea în domeniul medical, în prim-planul discuțiilor au fost aduse specializări precum dializa, cardiologia si pneumologia. În finalul discuțiilor s-a subliniat că este foarte importantă dezvoltarea canalelor de comunicare și colaborare, în care să fie prezent mediul de afaceri și instituții reprezentative ale comunităților locale”, a conchis  senatorul PDL de Suceava.

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.