Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a avut o întâlnire, la Muzeul Bucovinei, cu directorii muzeelor din județele implicate în Programul Ștefanian.

Consiliul Județean Suceava organizează a II-a ediție a proiectului Programul Ștefanian, prin care ne propunem punerea în valoare a patrimoniului cultural istoric constituit în perioada domniei voievodului Ștefan cel Mare și dezvoltarea turismului”, a declarat Gheorghe Flutur.

Din acest proiect fac parte județele Suceava, Botoșani, Iași, Neamț, Bacău, Vaslui, Bistrița-Năsăud și Alba, precum și localitățile cu monumente ștefaniene din Republica Moldova și Ucraina. Programul proiectului cultural începe pe 24 iunie, la Suceava și se încheie pe 2 iulie, la Putna.

Am convenit asupra câtorva aspecte de ordin practic, organizatoric precum stabilirea și marcarea de trasee turistice Drumurile lui Ștefan, care vor duce către ctitoriile ștefaniene, adoptarea unui logo, întocmirea unui calendar de evenimente care să marcheze epoca ștefaniană și solicitarea unei întâlniri cu Ministerul Turismului și Ministerul Transporturilor în vederea identificării de soluții pentru amplasarea de indicatoare, hărți și marcaje în zona drumurilor naționale și județene”, a precizat Gheorghe Flutur.

Președintele CJ Suceava a anunțat și că urmează să aibă o discuție și cu partenerii externi din Republica Moldova și Ucraina implicați în proiect.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.