Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a prezentat lucrările care se realizează la Sala Unirii din curtea interioară a clădirii Palatului Administrativ, sală care, potrivit acestuia, va fi o carte de vizită pentru județul Suceava și pentru Bucovina.

„Suntem în curtea interioară a clădirii Palatului Administrativ, unde este sediul Consiliului Județean Suceava și al Prefecturii Suceava. Este o clădire cu o istorie extrem de importantă pentru că aici au intrat trupele române în drumul lor spre Cernăuți, în 1918, când s-a hotărât unirea Bucovinei cu țara.

În curtea interioară construim o sală care se va numi «Sala Unirii Bucovinei cu țara». Va fi o sală în care își va desfășura activitatea Consiliul Județean Suceava, mă refer la ședințele de plen. Sper, cândva, ca Suceava să devină capitală de regiune și sediul administrativ și locul unde să se țină ședințele de plen ale deliberativului acestei regiuni să fie aici”, a transmis Gheorghe Flutur.

Potrivit acestuia, sala costă circa 8 milioane de lei și este o investiție a Consiliului Județean Suceava, începută anul trecut.

„Are 200 de locuri și este o sală destinată întâlnirii cu publicul, pentru că are o intrare din stradă și are garderobe, grupuri sanitare la subsol, o terasă deasupra.  Este gândită funcțional și pentru întâlniri cu populația, consultări, schimburi de experiență, un loc unde societatea civilă, sucevenii vor fi invitați, vor fi consultați pentru diverse teme și diverse provocări ale municipiului Suceava, ale județului Suceava și, de ce nu, ale viitoarei regiuni, pentru că trebuie să gândim optimist”, a mai declarat Gheorghe Flutur.

Președintele CJ Suceava a precizat că și-ar fi dorit ca sala să fie finalizată în 2018, dar pentru că a solicitat fonduri de la guvernul de atunci și nu au fost aprobate, lucrările au demarat pe fonduri proprii.

„Va fi o sală modernă, civilizată, o carte de vizită pentru județul Suceava și pentru Bucovina”, a conchis Gheorghe Flutur.

One Response

  1. MINTE_KREMSCHNITZ

    Sunteți,domnule Flutur,atât de obișnuit să mâncați neselectiv kkt din orice poziție încât nu mai țineți cont de anumite nuanțe,de crustă,de riscul de avitaminoză (posibil să aveți un deficit de A7,intr-un viitor apropiat…)
    Deoarece:
    „…și-ar fi dorit ca sala să fie finalizată în 2018, dar pentru că a solicitat fonduri de la guvernul de atunci și nu au fost aprobate, lucrările au demarat pe fonduri proprii…”
    …Și nu rezultă că actualul guvern ar fi fost mai milos cu dvs.,ceva este,că de ce nu vă dă Cîțu bani nici acuma? Are CJ al PDL Suceavabani suficienți,care-i explicația?
    Apoi,în 2018 când se aniversa unirea teritoriului numit de către austrieci „Bucovina” cu patria română,ați mușluit un simulacru de sărbătorire,ați acționat în confuzia creată intenționat de către consilierii dvs. dublu inchinați/distilați,ați creat ierarhii artificiale între fruntașii Unirii,stabilind ,fără temei,că Iancul Flondor este un leader iar ceilalți niște participanți oarecare,ați pus împreună cu merceologul de la muzeu stema Imperiului Habsburgic pe frontonul clădirii muzeului,sub un pretext penibil,precum și multe altele care ne-ar îndreptăți să credem că,mai degrabă,ați urmărit sa compromiteți aniversarea Marii Uniri decât să o sărbatoriți…
    In context, dar și în logica dvs. de Oberförster,cam pe când intenționați să puneți pe clădirea in incinta căreia tocmai v-ați pozat,pe „șantierul” sălii Marii Uniri,stema imperială,că vorba aia,și acolo a fost ceva cu stemă? Sau,că tot veni vorba,cam pe când veți lua măsuri pentru ca stema actuală a județului Suceava să nu mai fie o copie penibilă a unei steme de urbe ukraineană,in culorile statului lor artificial,albastru cu galben?
    Este foarte îndoielnic că dumneata ai a te pronunța,in indiferent ce mod,cu privire la Marea Unire de la 1918… Căci Bukowina dumitale este una a mațului gros,a festivalurilor de brânză și de râgâit orice este comestibil,a izmenelor „naționale” și a „iei barbatești bucovinene” ,(in fapt ,o rubașkă ruteană)a malăncilor și caprelor aduse cu titlu de aport cultural din partea ocupată a Bucovinei reale,ca să se plieze pe modelul pe care il promovați…
    A minciunii devenite stil de viață,a discursului sforăitor și bombastic,a sărăciei instituționalizate,batute in cuie pe locul 41 pe care il ocupă județul Suceava într-un clasament al entităților administrative și politice ale României,in urma Botoșaniului,care este pe locul 23 și al Vasluiului…Staroste și vătaf de nunți și cumetrii la Botoșana,la Humoreni,la Comănești,și tot e prea mult,bade…

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.