Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, împreună cu primarul Adrian Popoiu, au trecut astăzi în revistă mai multe șantiere din Siret.

Este vorba despre șantierul care vizează reabilitarea și modernizarea DJ 291A Pădureni – Mănăstioara.

„Finanțarea este asigurată prin Proiectul „Creșterea mobilității urbane și reducerea emisiilor de CO2 în orașul Siret – prin introducerea transportului public local și prin crearea și modernizarea infrastructurilor de transport, velo și pietonale (FEDR – POR) în valoare de 4.736.720 Euro”, a precizat Gheorghe Flutur.

Președintele CJ Suceava și primarul din Siret au vizitat și șantierul de la Colegiul Tehnic Lațcu Vodă, proiect  în valoare de 1.283.916 Euro.

„Concret, aici se va construi o clădire în care vor funcționa 3 laboratoare (proiectare CAD, textile, mecanică și măsurări), 3 ateliere (lăcătușărie, CNC, textile) și un amfiteatru și se vor dota atelierele și laboratoarele cu mobilier, scule, mașini, echipamente și software de specialitate”, a precizat președintele CJ Suceava. 

De asemenea, cei doi oficiali au fost și pe șantierul de la Grădinița cu Program Normal „Luminița” (FEDR – POR), unde se află în derulare un proiect în valoare de 1.196.181 Euro.

„Prin acest proiect se vor reabilita corpurile de clădire existente și se va extinde corpul B, se va asigura dotarea cu echipamente didactice și nedidactice”, a declarat Gheorghe Flutur.

Un alt obiectiv vizitat de Gheorghe Flutur și Adrian Popoiu a fost Zona de Agrement Urbană din Zona Lacului de Acumulare Siret-Rogojești, din Siret.  Acolo, printr-un proiect FEDR – POR, în valoare de 2.035.064 Euro, se va realiza extinderea suprafeței spațiilor verzi din orașul Siret cu o suprafață de 17.000 mp, iar spațiile verzi vor fi dotate cu mobilier urban și se vor crea facilități de agrement și petrecere a timpului liber pentru comunitate.

„Orașul Siret este un mare șantier iar meritul este în mare parte al primarului Adrian Popoiu și echipei sale, cu care și noi colaborăm foarte bine. Avem proiecte derulate împreună. Un primar gospodar, cu viziune, a reușit să atragă foarte multe fonduri europene. Astfel de primari merită toată aprecierea și sprijinul”, a conchis Gheorghe Flutur.

One Response

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.