Candidații ARD în colegiul 2 pentru Senat și colegiul 2 pentru Camera Deputaţilor, liderul PDL Gheorghe Flutur respectiv deputatul Ioan Bălan, s-au întâlnit duminică la prânz cu alegătorii din comuna Pătrăuți şi Adâncata.

Creşterea bunăstării locuitorilor din cele două comune învecinate a fost principalul mesaj pe care cei doi l-au transmis. Atât primarul comunei Pătrăuţi, Vasile Breabăn, cât şi edilul comunei Adâncata Viorel Cucu, au garantat pentru cei doi în faţa sătenilor.

”Domnii Bălan și Flutur au făcut multe pentru județ și pentru comuna noastră și vor face și mai multe în continuare. Pătrăuțiul a rămas puțin în urmă pentru că am făcut și eu ce am putut cu puținii bani pe care i-am avut, dar având în spate un deputat și un senator de calibrul lor, sper să ne ajute să ducem Pătrăuțiul acolo unde îi este locul”, a declarat Breabăn.

În Adâncata cei doi candidaţi au fost primiţi cu aplauze, iar mesajul primarului Viorel Cucu a arătat ataşamentul lui şi a celor din Adâncata. “Sunt sigur că aceste aplauze au venit din inimă şi pentru inimă. Inima este însemnul electoral al ARD (…) Vă rog pe cei prezenţi să daţi, pe 9 decembrie, votul lui Gheorghe Flutur şi lui Ioan Bălan, deoarece s-au implicat în rezolvarea unor probleme ale comunei Adâncata. De asemenea, Gheorghe Flutur şi Ioan Bălan au sprijinul meu, al familiei mele şi al majorităţii locuitorilor din comună, fiindcă şi eu sunt om de echipă şi nu voi trăda pe cei care m-au susţinut” a spus Viorel Cucu.

La întâlnirea de la Pătrăuţi, Ioan Bălan a ţinut să le mulţumească pentru căldura cu care a fost primit, iar Gheorghe Flutur le-a mulţumit pentru faptul că cei din Pătrăuţi l-au votat masiv în vară. Discuţiile din poartă în poartă i-au arătat deputatului Ioan Bălan nevoile locuitorilor, printre acestea stringentă fiind nevoia de apă şi canal, deoarece o parte din pânza freatică este compromisă.

Bălan a spus că acestea sunt lucruri necesare pentru o comună situată în coasta municipiului reședință de județ și că împreună cu viitorul senator Gheorghe Flutur, îl va sprijini pe primarul Breabăn să promoveze proiecte pentru dezvoltarea comunei. ”Acest lucru va deveni obligatoriu pentru noi. Având utilități, comuna se poate dezvolta mai mult. Vă spun cu tristețe că din 2008 și până în 2012 nu putem vorbi de faptul că fața Pătrăuțiului s-a schimbat. Avem șanse cu primarul Vasile Breabăn, un primar tânăr, cu viitorul în față, pe care-l vom ajuta să facă proiecte pentru dezvoltarea comunei”, a precizat Bălan. El a amintit de sprijinul acordat pătrăuțenilor la inundațiile din 2010. ”Am cunoscut oamenii atât în momentele grele de la inundații, când am fost aproape de ei cu zilele, cât și în momentele de bucurie din toamnă, când au fost sărbătorite Zilele Pătrăuțiului, cu inaugurarea școlii, momente care v-au făcut să fiți mândri de comuna voastră. E o comună frumoasă Pătrăuțiul, aveți de ce să fiți mândri. Datoria noastră este să vă facem să trăiți decent, așa cum meritați, pentru că nu putem vorbi de Pătrăuți ca de un sat uitat în munți, ci e vorba de o comună situată la doar câțiva kilometri de Suceava. Obligația noastră pentru acest mandat este să-l spijinim pe primarul Breabăn pentru proiectele pe care le are în derulare”, a declarat Bălan.

La Adâncata, Ioan Bălan a avut doar vorbe de laudă la adresa primarului, despre care a spus că îl leagă o prietenie şi că este un om pe care te poţi baza. „Aveţi nevoie să închideţi cercul: primar, deputat, senator. Mă interesează în egală  măsură  dezvoltarea tuturor localităţilor din colegiul meu. Primarul trebuie sprijinit şi ne propunem o chibzuire foarte bună a resurselor” a spus, printre altele, Ioan Bălan. El a spus că va continua să se implice pentru sprijinirea comunelor din colegiul său pentru că este tânăr, are putere de muncă şi vrea ca şi peste patru ani să vină să le ceară cu demnitate votul sătenilor din Adâncata.

 Flutur a arătat că după plecarea sa de la șefia Consiliului Județean, investițiile demarate de el precum șoseaua de centură a Sucevei sau modernizarea aeroportului au fost blocate. ”Se pozează însă cu munca noastră. Au tăiat panglica la lucrările de la Spitalul Județean și mă aștept să taie și alte panglici, precum cea de la parcările subterane din centrul Sucevei. Am văzut oameni care nu au obraz și care după ce nu au făcut nimic se bucură de munca altora”, a spus Flutur. El promite locuri de muncă pentru tinerii pătrăuțeni, dar și pentru cei de etnie rromă. Acestea vor fi create prin investiții în modernizarea infrastructurii, în aducțiuni de apă și canalizare. ”Vă întrebați poate ce pot oamenii politici să facă pentru dumneavoastră. Parlamentarul trebuie să flancheze primarul, să-l ajute. Problema este lipsa locurilor de muncă și e vorba și de cele pentru rromi pentru că nu pomana rezolvă problema, iar romii sunt harnici, numai să aibă unde lucra. Am adus bani în județ și sper să mai aducem, să mai dăm de lucru la tineri”, a spus Flutur. El a făcut un apel la pătrăuțeni, declarând că au nevoie de oameni puternici pentru a-l putea ajuta pe primar. ”Apelul meu de suflet este să ne dați un vot pentru că nu v-am făcut de râs în acești ani. Am promovat Bucovina și de multe ori am fost taxat la televizor pentru că le luam turiștii celor de pe Valea Prahovei și le-a fost ciudă unora de noi. În ultimii ani au venit foarte mulți turiști în Bucovina. Vom merge cu gânduri curajoase în Parlament. Judecați-ne după ceea ce am făcut în acest județ. Fac echipă foarte bună cu deputatul Bălan și cu primarul Breabăn și vă cer un vot pentru deputatul dumneavoastră, un tânăr harnic care a fost mereu aici și la inundații și altădată, dar și un vot pentru mine. Nu v-am lăsat la greu niciodată. Bălan a fost argintul viu care a stat permanent printre dumneavoastră. Am făcut dovada că știm să fim alături de oameni și de aceea îndrăznesc să vă cer un vot pentru domnul Bălan și cu voia dumeavoastră și pentru mine. Suntem la vârful partidului și asta e o garanție în plus că putem face ceva pentru dumneavoastră”, a spus Flutur.

Candidatul pentru un fotoliu de senator, Gheorghe Flutur, le-a explicat celor din Adâncata că îşi doreşte să ajungă în Parlamentul României, nu fiindcă a aflat că se doarme foarte mult, ci pentru a continua să aducă bani în judeţul Suceava şi pentru a finaliza procesul de modernizare, multele proiecte de care e nevoie, începute de el pe când era preşedintele Consiliului Judeţean şi blocate de actuala conducere.

“I-am văzut mai nou pe candidaţii USL că umblă şi fac analizele la oameni prin diferite locuri, le iau tensiunea. Chiar i-am zis într-o zi lui Mârza: măi, ştiţi cum sunteţi voi, după ce tot voi le-aţi urcat tensiunea la oameni acuma tot voi le-o măsuraţi! Analizele trebuie făcute la spital şi nu pe oriunde în campanie electorală” a declarat Gheorghe Flutur adăugând: “Transmiteţi-le că Flutur s-a trezit şi începe bătălia! Ce au făcut până acuma pentru Suceava? Au venit să se pozeze cu Spitalul Judeţean făcut de mine? Adică ăştia au plagiat şi când şi-au făcut teza de doctorat şi acum văd că plagiază şi în campania electorală! Fură lucrările făcute de noi! Trebuiau măcar să pună ghilimele”.

Gheorghe Flutur a declarat la final că pierderea alegerilor din vară s-a datorat furtului, prin anularea a peste 20.000 de voturi şi trădătorilor, aici referindu-se la deputatul Eugen Uricec care a trecut de la PSD la PDL în 2008, iar în 2012 a făcut rocada.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.