Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, vicepreședintele Viorel Seredenciuc, primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță Negură și directorul Bibliotecii Județene „I. G. Sbiera”, Gabriel Cărăbuș, au fost prezenți la finele săptămânii trecute la Cernăuți.

Prezența în Bucovina de Nord a fost posibilă datorită invitației oficiale venită din partea oficialităților din Regiunea Cernăuți. Oficialitățile sucevene s-au întâlnit cu guvernatorul Regiunii Cernăuți, Alexandr Fisciuk, președintele Consiliului Regional Cernăuți, Ivan Muntean, primarul Cernăuțiului, Oleksi Kaspruk și cu consulul general al României la Cernăuți, Eleonora Moldovan, împreună participând la o serie de evenimente cultural-artistice.
„Pe 15 ianuarie, am participat la Cernăuți la evenimentele dedicate poetului național Mihai Eminescu, la 167 de la nașterea sa și am depus o coroană de flori la statuia poetului, din Cernăuți. Ziua de 15 ianuarie, ziua nașterii poetului Mihai Eminescu, este marcată, începând din 2011, în fiecare an, ca Zi a Culturii Naționale. Și cu această ocazie am transmis un salut românilor din Regiunea Cernăuți, pe care i-am felicitat pentru eforturile pe care le fac pentru a păstra limba română și tradițiile. Am mulțumit autorităților de la Cernăuți pentru colaborare si sprijinul acordat si am vorbit si despre sprijinul nostru pentru minoritățile din județul Suceava”, a declarat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.cernauti
Autoritățile sucevene împreună cu oficialitățile regionale au convenit ca în perioada următoare să fie reluate demersurile pentru modernizarea punctului de frontieră Siret – Porubnoe și deschiderea altor 4 noi puncte de frontieră, la Vicovu de Sus – Crasnoilsk, Climăuţi – Fântâna Albă, Ulma – Ruska şi Izvoarele Sucevei – Șhepit. Totodată se are în vedere și dezvoltarea colaborării în domeniile sănătății, învățământului, pe situații de urgență și mediul de afaceri, așa cum s-a prevăzut și în recentul Protocol semnat la Suceava. Oficialii din cele două regiuni bucovinene au participat în partea a doua a zilei de 15 ianuarie la Festivalul „Malanca Fest 2017”.
„În cadrul festivalului au participat 46 de colective de malancari. Aici și județul Suceava a fost prezent prin Capra de la Mălini și Ansamblul Piatra Șoimului din Câmpulung Moldovenesc, formații care au fost foarte bine primite și apreciate pentru autenticitatea programelor prezentate”, a mai spus Flutur.piatra soimului

One Response

  1. Kiri

    Festivalul Malanka aduce pe ulitile centrale si in pietele si gradinile publice din Cernauti zeci de mii de oameni, este ceva ce nu se poate vedea in Romania. Cum sa piarda prezidentul de la Suceava asa pleasca, sa nu ia dumnealui si o baie de multime dupa granita, ca Basescu la Kisinau? Mai ales ca la Suceava dumnealui nu prea-i imbaiat in ultimul timp, ca i s-au cam rarit multimile. I le-o taiat cineva de pe lista.

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.