Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, prezent la conferința-dezbatere cu tema Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava – Unitate medicală de referință în Regiunea Nord-Est, din cadrul proiectului „Spitalul comunității tale”, a amintit că în anul 2009 se operau aproximativ 5.000 de persoane în Suceva, numărul acestora fiind astăzi dublu.

Deci, s-a dublat adresabilitatea la Spitalul Județean de Urgență Suceava. La Ambulatoriu, veneau 47.000 de oameni.Acum ajungem la 200.000. Nu avem nevoie de o hotărâre din partea Guvernului ca să fie recunoscut spital regional. Iertați-mi lipsa de modestie, Spitalul Județean Suceava, prin cifre, devine spital regional”, a declarat Gheorghe Flutur.

De asemenea, președintele CJ Suceava a anunțat că Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava urmează să primească încă un sprijin financiar de 12 milioane de lei.

Am semnat un document prin care mai acordăm Spitalului Județean încă 12 milioane de lei. Anul acesta, Consiliul Județean Suceava a avut cea mai mare finanțare către Spitalul Județean, noi depășim 50 de milioane de lei în acest an. Asta înseamnă 14-15 % din bugetul întregului județ. De ce o facem? Dorim să atingem niște scopuri finale în favoarea pacienților și a cetățenilor. Ieri am semnat actul care finanțează în continuare laboratorul de medicină nucleară pentru oncologie. E atâta lumea bolnavă de cancer! Vom avea un PET – CT de ultimă generație și un SPECT-CT, să nu mai stea programați 6 luni la Mureș sau la Timișoara”, a mai declarat Gheorghe Flutur.

Președintele Consiliului Județean Suceava a transmis și că luna viitoare va fi deschis cel mai modern ambulatoriu din țară, pe modelul AKH de la Viena.

Luna viitoare vom pune în funcțiune cel mai modern ambulatoriu din România, cu internare de zi, pe modelul AKH de la Viena, adică acea clădire nouă pe patru nivele de 4.000 de metri pătrați în care avem corespondentul secțiilor din spital”, a mai adăugat Gheorghe Flutur.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.