În weekendul ce tocmai a trecut, 15-16 octombrie 2016, la Fălticeni a avut loc ediția cu numărul XIII a „Târgului Mărului”. Manifestarea s-a desfășurat în Piața Nada Florilor, unde pomicultorii, furnizorii de materiale și produse specifice pentru agricultură, producătorii și procesatorii de lapte și carne, piscicultorii și apicultorii și-au putut expune produsele.

Prezent la eveniment, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a reamintit că acest târg a fost înființat de el, pe când era ministrul Agriculturii.

„Mă bucur să mă aflu astăzi aici. Am fost prezent în fiecare an la acest târg. Astăzi am luat un sac de mere foarte bune, din soiul Gala, un soi foarte aromat de mere de la Fălticeni. Nu am știut, dar am luat mere de la un membru PSD; am rentabilizat PSD-ul cu ocazia aceasta”, a glumit Gheorghe Flutur.

flutur-2

Președintele CJ a fost încântat să vadă că producătorii s-au dezvoltat în ultimii ani și au avut curaj să își facă plantații proprii. Totodată, acesta i-a îndemnat pe cei care au livezi îmbătrânite, să ia măsuri, deoarece sunt proiecte europene pentru reconversie, pentru transformarea livezilor bătrâne în livezi tinere, cu bani europeni.

„Va trebui să fac tot ce îmi stă în putință pentru a promova produsele noastre în continuare. Mă bucur să văd aici asociația «Produs în Bucovina» aici prezentă, asociație care a fost înființată la inițiativa mea”, a subliniat președintele CJ Suceava.

De asemenea, Flutur a mai declarat că oamenii așteaptă sprijin din partea CJ pentru a putea fi prezenți și la alte manifestări specifice unde să își vândă produsele, precum târgurile de la București sau Timișoara.

flutur-1

„Chiar dacă vremea nu este prietenoasă cu noi, am văzut că oamenii sunt aici, la fel și cumpărătorii. De multe ori am văzut vânzătorii pe marginea drumului și consider că trebuie să ne gândim să le creăm condiții mai bune, mai omenești pentru vânzarea produselor lor. Îmi exprim speranța ca și copiii noștri să consume mai multe fructe pentru sănătatea lor”, a concluzionat președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

Ediția din acest a „Târgului Mărului” a fost organizată de Primăria municipiului Fălticeni, împreună cu Consiliul Local Fălticeni, în colaborare cu Asociația Pomicultorilor din Bazinul Pomicol Fălticeni, Cooperativa Agricolă „Livezile” Fălticeni, Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) și Asociația „Produs în Bucovina”.

ghorghe-flutur-piata-nada-florilor-targul-marului-1

ghorghe-flutur-piata-nada-florilor-targul-marului-2

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.