Preşedintele PDL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, consideră că USL guvernează împotriva mediului de afaceri, fapt care duce România în recesiune.

Gheorghe FluturGheorghe Flutur a precizat că reducerea fiscalității ar fi soluția de evitare a acestei situații, însă liderii USL procedează exact invers, introducând noi impozite şi taxe.

„Premierul Ponta a recunoscut eşecul politicilor sale economice. Menţionând scăderea veniturilor din impozitul pe profit, el a recunoscut de fapt că guvernarea USL nu a realizat stimularea economiei, ci frânarea ei. Mediul de afaceri din România e suprataxat şi a reacţionat în mod logic prin restrângerea activităţii. În plus, atunci când ramuri industriale întregi sunt afectate de insolvenţă şi faliment, e evident că statul nu mai are ce colecta, nici impozit pe profit, nici contribuţii la asigurări sociale, nici TVA din vânzarea bunurilor care s-ar fi putut produce. Astfel, putem afirma că actuala guvernare USL este o guvernare contra creşterii economice”, a declarat liderul democrat liberalilor suceveni.

Gheorghe Flutur a precizat că partidul al cărui secretar general este, va susține ideea de introducere a cotei unice de  12%. Conform specialiștilor din PDL, acest lucru va stimula mediul de afaceri şi indirect va duce la o creştere economică şi la o creştere a veniturilor bugetare pe termen mediu şi lung.

Flutur susţine că o creştere economică reală nu se poate obţine „cu biciul”, aşa cum face USL, şi nici nu poate fi impusă prin hotărâri de Guvern.

Senatorul de Suceava a afirmat că USL practică politici stângiste rigide, crezând că va extrage mai multă valoare pentru buget din supraimpozitare, în loc să lase economia să producă şi să colecteze surplus din creşterea economică. Şi mai grav, Victor Ponta consideră că soluţia nu e relaxarea fiscală, ci întărirea controlului prin sancţiuni pentru firmele care intră „cu rea-credinţă” în insolvenţă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.