Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a participat miercuri, 11 septembrie 2019, la deschiderea Târgului de Toamnă „Produs în Bucovina”, care are loc în centrul municipiului Suceava.

Vreau să le mulțumesc producătorilor de la asociația Produs în Bucovina. Sunt aici în jur de 30 de producători, mai sunt meșterii populari pe care îi salut, circa 40, care ne fac cinste nouă, Bucovinei. Sunt unități gastronomice, sunt două stâni tradiționale bucovinene. Vom avea și spectacole în aceste zile. Deschidem oficial Târgul de Toamnă, să-și vândă unii roadele, alții să cumpere”, a transmis Gheorghe Flutur.

Acesta a precizat și că, în ultimele trei luni, județul Suceava a fost vizitat de peste 540.000 de turiști.

Am reușim să centralizăm astăzi de la pensiuni și hoteluri, în lunile iunie, iulie și august în județul Suceava au fost peste 540.000 de turiști. Cifrele acestea arată ceva. Și asta înseamnă că ceea ce facem își atinge scopul. Suceava a devenit o destinație turistică pentru foarte mulți străini. Mă bucur foarte mult de asta și noi, cei care administrăm județul avem mai multe teme: drumurile sunt prea înguste, aglomerația este prea mare și trebuie să ne gândim la următorii pași”, a declarat președintele CJ Suceava.

La final, Gheorghe Flutur i-a îndemnat pe cei prezenți la eveniment să fie patrioți și să cumpere cât mai multe produse românești.

Vă îndemn să fiți patrioți și să cumpărați mai multe produse tradiționale românești și din Bucovina, pentru că în ultimii ani ne-au invadat foarte multe produse, care sunt frumos ambalate, care sclipesc frumos, dar cred că mai sănătoase și mai bune ca produsele noastre nu sunt altele”, a mai transmis Gheorghe Flutur.

Târgul de Toamnă „Produs în Bucovina” este organizat de Consiliul Județean Suceava, Centrul Cultural „Bucovina”, Centrul Pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Suceava, Primăria Municipiului Suceava și Asociația „Produs în Bucovina”, și are loc în perioada 11-15 septembrie.


Pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor, publicul este așteptat în fiece zi din această perioadă, să viziteze și achiziționeze produse alimentare, și nu numai, puse la dispoziție de Asociația „Produs în Bucovina”, să participe la degustări de toate felurile. Zilnic, între orele 8-20, va putea fi vizitat Târgul Meșterilor Populari cu produse diverse de artă populară autentică.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.