Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a inspectat miercuri, 28 octombrie, Șoseaua de Centură a municipiului Rădăuți, a cărei stadiu de executare este în acest moment de 91%.

„Dacă vremea va permite, constructorul a spus că undeva la începutul lunii decembrie se poate da în circulație, atunci ar putea fi finalizată lucrarea. S-a dat o Hotărâre de Guvern pentru exproprierea unor terenuri pentru relocarea unor conducte de gaze naturale în această zonă”, a precizat Gheorghe Flutur.

Centura municipiului Rădăuți are o lungime de 16,7 km, valoarea lucrărilor este de peste 21 de milioane de euro, iar în prezent se lucrează la sensurile giratorii.

„Sunt șapte sensuri giratorii și am înțeles că sunt în fază foarte avansată în acest moment. A fost turnat covor asfaltic pe o porțiune de peste 14 km.Cred că poate fi finalizată până la sfârșitul anului această centură, foarte necesară pentru municipiul Rădăuți”, a declarat președintele CJ Suceava.

Gheorghe Flutur a mai precizat că a fost prezent și la ceremonia de depunere a jurământului de către noul primar al municipiului Rădăuți, Bogdan Loghin.

„L-am rugat pe domnul primar să facă o analiză privind semnalizările de trafic a tuturor străzilor care se întâlnesc cu Centura Ocolitoare. Cei care construiesc Centura au început marcajele, premarcările. Rădăuțenii așteaptă scoaterea de urgență a traficului greu, să lăsăm centrul municipiului să respire. Acest lucru se va realiza în perioada următoare, dar va trebui o implicare foarte mare a autorităților locale, de aici de la Rădăuți, dar și a localităților satelite Rădăuțiului, pentru că cele șapte sensuri giratorii fac legăturile cu Dornești, cu Marginea, cu Volovăț, cu Horodnic de Sus”, a mai declarat Gheorghe Flutur.

Acesta a amintit că bazele acestui proiect s-au pus încă din 2011-2012, când a fost licitația pentru centură.

„A fost o pauză între 2012 și 2018 pentru că nu s-a finanțat această lucrare. A fost reluată apoi în 2018. În acest an au fost alocate sume foarte importante pentru finalizarea acestei lucrări și va fi un câștig uriaș pentru întreaga zonă a Rădăuțiului, care înseamnă dezvoltare economică!”, a conchis Gheorghe Flutur.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.