Personajul de astăzi propus la rubrica CUCONUL VOSTRU, al sucevenilor, este primarul din comuna suceveana Cornu Luncii. Gheorghe Fron s-a nascut la 53 de km de Iasi, s-a casatorit cu o bucovineanca, iar astazi putem spune ca este mai bucovinean decat unul care s-a nascut pe aceste meleaguri. La 28 de ani devenea unul dintre […]

Personajul de astăzi propus la rubrica CUCONUL VOSTRU, al sucevenilor, este primarul din comuna suceveana Cornu Luncii.

Gheorghe Fron s-a nascut la 53 de km de Iasi, s-a casatorit cu o bucovineanca, iar astazi putem spune ca este mai bucovinean decat unul care s-a nascut pe aceste meleaguri.

La 28 de ani devenea unul dintre cei mai tineri primari, in cea mai mare comuna din zona Gura Humorului si Falticeni. In urma unui conflict cu prefectul de la vremea aceea, Fron era nevoit sa paraseasca scaunul de primar, insa dupa o perioada de pauza, localnicii l-au ales din nou la carma comunei, unde se afla si astazi.

Am ramas surprinsi sa gasim intr-o comuna conditii mai bune decat intr-un oras. Ne referim aici la dispensarul medical, cu 2 cabinete individuale de medicină generală, deservite de două cadre medicale cu studii superioare şi 3 cadre medicale cu studii medii, dar si la cabinetul medical stomatologic, deservit de cadre  medicale cu studii superioare. Cabinetele au fost construite la standarde europene, iar asta nu inseamna altceva decat ca, primarul comunei, a inteles ca sanatatea este importanta, si le-a creat localnicilor asemenea conditii.

Nici de scoli n-a uitat, astfel ca din momentul in care si-a reintrat in rolul de primar, Fron investeste in modernizarea acestora, si nu sunt putine la numar.

Poate ca ar trebui sa amintim aici, si faptul ca problemele localnicilor sunt tratate de primar cu prioritate. Drept dovada, cand 11 suflete au ramas fara acoperis deasupra capului, in urma unui incendiu, primarul ”s-a dat peste cap”, astfel ca in 33 de zile lucratoare , cele doua familii s-au mutat in noile locuinte.

Pentru ca mai intai de toate, Gheorghe Fron alege sa fie OM, si pentru ca lasa in urma sa, si fapte, nu doar vorbe, redacția SuceavaL!VE îl nominalizează pe Gheorghe Fron CUCONUL VOSTRU, al sucevenilor.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.