Renumit sef al Inspectoratului Scolar Judetean Suceava, profesorul Gheorghe Lazar , a catadicsit , in sfarsit, sa trimita un comunicat mass mediei, prin care incearca sa apere onoarea unor cadre didactice- membri in comisia de admitere la liceu.

Comunicatul suna cam asa :

”Comisia județeană de admitere în învățământul liceal de stat constituită la nivelul IŞJ Suceava a desfășurat diferite activități în conformitate cu calendarele admiterii în liceu și în învățământul profesional de stat, începând cu data de 6 februarie 2015 (pregătirea admiterii, tipărirea broșurii care cuprinde informații despre admitere și transmiterea acesteia în unitățile de învățământ, ședințe de instruire cu părinţii şi elevii, centralizarea solicitărilor agenţilor economici din judeţ pentru şcolaă profesională de 3 ani, elaborarea ofertei de şcolarizare pentru şcoală profesională pe domenii şi calificări profesionale şi avizarea acesteia în CLDPS – Comitetul Local de Dezvoltare a Parteneriatului Social, constituirea bazei de date cu mediile de admitere şi ierarhiei la nivel judeţean a absolvenţilor de clasa a VIII-a, eliberarea fişelor de înscriere pentru candidaţii care solicită să participe la admitere în alt judeţ, organizarea probelor de aptitudini, organizarea probelor de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă, admiterea candidaților pe locurile speciale pentru romi și a candidaților pentru învățământul special ș.a.)
În perioada 27-30 iulie 2015 a fost etapa de rezolvare a situațiilor speciale după repartizarea computerizată.
În acest interval, unii membri ai comisiei nu au avut deloc implicare în soluționarea transferurilor întrucât au fost în concediu de odihnă, după cum urmează: inspector școlar Albu Cristina, inspector școlar Tiron Constantin, inspector școlar Nechifor Cristina, inspector școlar Pentilescu Maria, inspector școlar Dumistrăcel Ionel.
În perioada 24 iulie – 4 august 2015, prof. Crăciun Petru a participat, fiind delegat prin Ordin de Ministru, la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică ca în însoțitor al lotului național în Indonezia.
Fiecare dintre membrii comisiei se bucură de prezumția de nevinovăție, sunt oameni integri, corecți și responsabili.
Până la data de 20 august 2015, ora 13:00, IȘJ Suceava nu a primit niciun răspuns oficial al MECȘ referitor la raportul Corpului de Control al Ministrului.
Antepronunțarea în acest caz aduce grave prejudicii de imagine instituției noastre și oamenilor ei.”apreciaza șeful IȘJ Suceava, Gheorghe Lazăr.

One Response

  1. Oana

    Nenea Lazar, matale nu iti controlezi subalternii, asa ca in orice institutie publica, la venirea din concediu? Sau acum nu i-ai controlat ca sa nu-i deranjezi de la matrapazlacuri?

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.