Deputatul Ghervazen Longher a obţinut sâmbătă, 1 martie 2014, cel de-al patrulea mandat de preşedinte al Uniunii Polonezilor din România. Ghervazen Longher a fost reales în funcţia de preşedinte în cadrul celui de-al VIII-lea Congres al Uniunii Polonezilor din România, care a avut loc în sala Dom Polski din Suceava.

La alegeri au participat 150 de delegaţi, din 14 organizaţii locale ale Uniunii. În urma votului, Ghervazen Longher a obţinut 146 de voturi pentru, 2 voturi împotrivă şi 2 abţineri.
Noul Consiliu de conducere este format din preşedintele Uniunii Polonezilor din România – Longher Ghervazen, doi vicepreşedinţi, Bogdan Polipciuc şi Cazimir Longherm, în funcţia de secretar a fost aleasă Janina Bivol şi trezorier Anton Perlanovschi. Comisia de judecată colegială este formată din Cazimir Metec, Tadeus Milescu şi Gabriel Climowicz, iar în comisia de cenzori au fost aleşi Cazimir Scepanschi, Rozalia Bucevschi şi Iosif Tunea. La Congresul Uniunii Polonezilor din România au ţinut să fie prezenţi Marek Szczygieł, ambasadorul Republicii Polone, care a dat citire unei scrisori din partea preşedintelui Poloniei, iar din partea autorităţilor judeţene şi locale au participat Cătălin Nechifor, preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Lungu, primar al municipiului Suceava, Boreslaw Ştefan Petraşuc și preşedintele Uniunii Ucrainenilor din România, Ţinutul Bucovina.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.