Ghiță Ignat, zis „Ursul Carpatin”, a fost arestat pentru 10 zile, la cererea autorităţilor britanice, în vederea extrădării de judecătorii Curţii de Apel Suceava. Solicitarea a venit de la Tribunalul magistraţilor din Westminster, Marea Britanie.

ghita ignatParchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava a venit cu această propunere, având ca principal suport mandatul european de arestare emis de către Tribunalul magistraților din Westminster – Marea Britanie, în data de 22.11.2012. Dosarul pus pe rolul Curţii de Apel Suceava a avut termen pe 17 mai 2013, persoana solicitată, Ghiţă Ignat, fiind prezentă, iar judecătorii au dispus reţinerea acestuia pentru 10 zile, termen în care se vor cere informaţii suplimentare privind motivele pentru care s-a cerut arestarea în vederea extrădării.

Gheorghe – Ghiţă Ignat, care este acuzat că împreună cu mai mulţi complici au sustrat din cardurile bancare a mai multor cetăţeni britanici circa 500.000 de dolari australieni, pe filiera Australia, Noua Zeelandă şi chiar Malaezia, a fost reţinut la sfârşitul lunii noiembrie a anului 2012.

El a stat mai bine de o lună în arest, iar apoi a fost pus în libertate, cu interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu şi mai apoi ţara.
Ghiţă Ignat ar fi unul dintre principalii piloni ai unei reţele specializate în falsificarea de carduri bancare, care a operat în Australia, Marea Britanie dar şi în Malaezia sau Noua Zeelandă, prejudiciul estimat fiind de 500.000 de dolari australieni.

„Ursul Carpatin” are şase victorii în tot atâtea meciuri disputate în cuştile MMA, din care patru obţinute în America. El a inaugurat un club în 2011 și a avut invitați de marcă, luptători de top ai circuitului Local Combat – Cătălin Moroşanu, alias „Moartea din Carpaţi” şi Sebastian Ciobanu, „Fiul lui Dracula”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.