Alianţa Sindicatelor din Învăţământ Suceava a intrat, în data de 10 aprilie 2017, în posesia Proiectului Legii privind salarizarea personalului plătit din fondurile publice, care promite o creştere salarială pentru sectorul educaţie de 50%, începând cu 1 ianuarie 2018, conform Art. 37. alin. (3), lit. b.

Reamintim guvernaţilor că în „Programul de Guvernare al Partidului Social Democrat”, la capitolul „Politici în domeniul educaţiei”, subpunctul 4, „Profesori motivaţi şi bine pregătiţi” se precizează că „Asigurarea unui sistem de salarizare şi motivare financiară corespunzător rolului pe care cadrul didactic în „îndeplineşte în societate, ca principal motor al creşterii calităţii actului educaţional: creșterea salariilor personalului didactic cu 20% de la 1 iulie 2017 şi cu 30% de la 1 ianuarie 2018.” Prin urmare, constatăm o neconcordanţă între prevederile proiectul Legii salarizării şi conţinutul programului de Guvernare, care, de altfel, a fost publicat în Monitorul Oficial al României”, a transmis Giani Leonte , președintele ASI Suceava.
Alianţa Sindicatelor din Învăţământ Suceava insistă cu privire la respectarea angajamentelor asumate de Partidul Social Democrat prin Programul de Guvernare şi solicită Guvernului României şi nu în ultimul rând doamnei ministru Lia Olguţa Vasilescu să-şi respecte promisiunile electorale „în totalitate” şi să acorde începând cu 1 iulie 2017 majorarea promisă de 20%.
Consecvenţa cu promisiunile amintite reprezintă, în opinia noastră, garanţia acordării şi majorării de 30 % începând cu 1 ianuarie 2018”, a declarat Giani Leonte.