Giani Leonte, președintele Alianței Sindicatelor din Învățământ (ASI), a solicitat renunțarea la inițiativa Ministerul Educației și Cercetării Științifice de constituirea a comisiilor anticorupție în școli.

Print-o comunicat de presă, șeful ASI Suceava arată că MEC a constatat că nu sunt suficiente comisii la nivelul unității școlare și a mai inventat una: Comisia anticorupție.
„Dăcă MECS crede că o astfel de comisie e utilă, mă întreb de ce nu a dispus înființarea unei comisii anticorupție și la nivelul ministerului și inspectoratelor școlare. De ce, din nou, se lovește pe la spate în școli și birocratizăm excesiv educația? Hai să înființăm un post de poliție în fiecare școală că să creștem calitatea actului educațional!

În plus, sunt legi organice care condamnă corupția, pentru ce o nouă comisie? Cine verifică activitatea acestei comisii? O altă comisie?, se întreabă retoric Giani Leonte

„Considerăm că demnitatea oamenilor școlii și imaginea învățământului românesc sunt grav afectate și vom solicita, prin intermediul Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, renunțarea la constituirea acestei comisii aberante”, a declarat președintele ASI.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.