Uriașul energetic OMV Petrom, a doua companie din România, este afectat, cel puțin la nivel declarativ, de prețul din ce în ce mai scăzut al carburantului.

Astfel, reprezentanții companiei mamut declară că  iau în calcul posibile restructurări atât de proiecte, cât şi de număr de salariaţi, pentru a face faţă vremurilor volatile care afectează toată industria de petrol şi gaze din lume.

Potrivit Ziarului Financiar, reprezentanții OMVPetrom au declarat că „Având în vedere evoluţiile pieţei, acest proces de analiză a proiectelor este continuu şi ar putea duce, printre alte măsuri avute în vedere, şi la reducerea numărului de salariaţi. Însă, nu se poate vorbi de un obiectiv numeric, ci de unul calitativ, respectiv re­zilienţa companiei într-un mediu de piaţă nefavorabil, men­ţi­nând totodată deschise opţiunile pentru revenire, în cazul îm­bu­nă­tăţirii contextului de preţ”.

La nivel național OMV Petrom are aproape 16.000 de angajați, atât în domeniul comerț și retail, cât și în domeniul producție și management.

Se preconizează că, dacă prețul petrolului va continua să scadă în anul acesta, compania semi-românească ar putea să înregistreze primul an cu pierderi de la privatizarea din 2004.

La nivel municipal, cel putin 100 de angajați ar putea fi afectați de această hotărâre „de la centru”. Cu toate că scăderea prețurilor a fost bine primită de clienții benzinăriilor, se pare că este foarte posibil ca și angajații suceveni să aibă de pierdut de pe urmă ei. Și așa, în contrast cu nivelul național de salarizare al angajaților acestei companii, angajații benzinăriei de la nivel local nu se bucură de o cifră salarială la fel de bună.

Se pare că aceasta va fi o sursă de stres pentru mulți dintre angajații companiei care vor trebui să demonstreze că sunt eficienți și esențiali în activitatea benzinăriilor pentru a-și păstra locul de muncă. Dar, dacă ar fi să punem binele înainte, această hotărâre este încă la nivel de posbilitate și nu de certitudine.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.