După patru ani de când a scăpat de problemele cu legea, Gigi Becali a ajuns din nou în faţa procurorilor DNA. Este acuzat, alături de nepotul său preferat, de spălare de bani. Ancheta Direcţiei Naționale Anticorupţie vizează o afacere imobiliară cu un teren de pe urma căreia statul a plătit despăgubiri record, de peste 60 de milioane de euro. În postul Crăciunului, Becali vorbeşte despre o prigoană.

Gigi Becali: Nu-l mai vedeți pe Becali la pușcărie, iar ăia care cred asta să-și pună pofta-n cui!

După trei ani şi jumătate de la această declaraţie, Gigi Becali este pus sub învinuire pentru de către procurorii DNA, într-un dosar întocmit în 2016. Latifundiarul din Pipera este bănuit de spălare de bani.

În 2006, Gigi Becali a cumpărat cu un milion de euro drepturile lititgioase pentru un teren de 21 de hectare în Voluntari. În 2009, le-a transferat nepotului său, Vasile Geambazi.

Potrivit evaluării făcută atunci, terenul valora 20 de milioane de euro. În mai puţin de un an, un alt expert a stabilit o valoare de trei ori mai mare. Aşa că nepotul lui Becali a primit despăgurbiri de la ANRP de peste 60 de milioane de euro. Chiar dacă suma a fost obţinută printr-o decizie definitivă a Curţii Supreme, Corpul de control al premierului a reclamat „afacerea” suspectă la DNA.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.