Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc au finalizat ancheta și au trimis în instanță un dosar de contrabandă cu prejudiciu mare spre foarte mare, de la Moldovița. Este vorba de un transport de țigări de contrabandă evaluat la peste 90.000 de euro. 

M. O., în vârstă de 28 de ani, silvicultor la Ocolul Moldovița la data comiterii presupuselor fapte, și Mihail Valentin Nistor, de 26 de ani, ginerele activistului de mediu Tiberiu Boșutar, au fost trimiși în judecată în acest dosar. De menționat că dosarul a fost trimis în instanță cu câteva zile înainte de episodul agresării lui Tiberiu Boșutar la Panaci, astfel că nu se pot face corelații cu privire la vreo „dedicație”. 

Direcţia Regională Vamală Iaşi a informat că prejudiciul cauzat este în cuantum de 467.031 lei, nerecuperat, sumă cu care Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Iaşi şi Direcţia Regională Vamală Iaşi s-au constituit parte civilă în procesul penal.

Reamintim că polițiștii au descins la adresa respectivă și au identificat și confiscat 32.238 pachete cu țigarete (644.760 bucăți țigarete). S-a constatat că țigările au fost aduse la casa bătrânească de către ginerele proprietarilor, însă, din informațiile obținute, s-a constatat că acesta este doar depozitarul țigaretelor, pentru a nu crea suspiciuni cu privire la identitatea adevăraților proprietari, respectiv un activist de mediu (ginerele lui Tiberiu Boșutar) și un pădurar, ambii cu activități ilicite în sfera contrabandei cu țigări. Cei doi l-au convins pe un tânăr de 27 de ani să depoziteze țigările la domiciliul socrilor săi din precauție știind că sunt vizați de activitățile de cercetare penală în ceea ce privește infracțiuni de contrabandă.

Astfel, la 10.05.2021, cauza în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, a fost preluată de lucrătorii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Biroul de Combatere a Fraudelor Vamale.

Cu ocazia activităților de cercetare și investigare efectuate, s-a reușit identificarea și probarea activităților infracționale ale autorilor, care în data de 05.05.2021 au transportat și depozitat la locuința soților L. M. și L. G. din comuna Moldovița, cantitatea de totală de 32.238 pachete cu țigarete, toate cu marcaj duty free, valoarea estimată a acestora fiind  de circa 400.000 lei.

Cei doi inculpați au fost reținuți și arestați preventiv, în scurt timp însă măsura fiindu-le înlocuită cu cea a controlului judiciar.

Procesul în care vor fi judecați cei doi va începe la Judecătoria Câmpulung Moldovenesc. Cei doi inculpați se bucură de prezumția de nevinovăție, până la o decizie judecătorească definitivă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.