Concursul județean de interpretare a cântecului popular românesc „GLAS BUCOVINEAN”, ediţia a III-a, care va avea loc pe 23 iulie, la Câmpulung Moldovenesc, este o selecţie de viitori colaboratori (pe o perioadă de un an de zile) ai Ansamblului Artistic „Ciprian Porumbescu” Suceava, alături de mari artişti, nume de tezaur folcloric naţional.

Concursul se adresează soliştilor vocali cu experiență din judeţul Suceava, cu rezultate în concursuri județene și naționale care au cel puțin un CD.
Fiecare concurent va interpreta două piese muzicale inedite, una fără acompaniament (doină sau baladă) şi una cu acompaniament orchestral. Piesele trebuie să fie din repertoriul tradiţional al zonei etnofolclorice pe care o reprezintă.
În alegerea repertoriului se va ţine seama de autenticitatea pieselor folclorice, de valoarea artistică şi de diversitatea lor ritmică şi melodică. Pentru o cât mai bună evaluare, fiecare concurent va mai avea pregătite şi cinci piese din repertoriul propriu sau a unor interpreţi consacraţi, reprezentativi pentru zona etnofolclorică din care vine concurentul.
La înscriere toţi concurenţii vor achita o taxă de participare/înscriere în valoare de 300 lei.
Pentru mai multe date despre înscriere, dar și alte informații, vă puteţi adresa la Centrul Cultural „Bucovina”, tel./fax 0230/530126.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.