Președinta PNL, Alina Gorghiu, a spus, la DCNews LIVE, care sunt condițiile în care premierul Dacian Cioloș ar putea fi viitorul președinte al partidului. 

„Ce-mi doresc sau ce o să fie?” a întrebat Alina Gorghiu, după ce i s-a cerut să comenteze scenariul că Dacian Cioloș ar putea fi viitorul președinte al PNL.

Solicitată să facă o previziune, Alina Gorghiu a afirmat că mai devreme sau mai târziu Dacian Cioloș va fi pus în fața acestei situații, dând de înțeles că mai devreme ar înseamna în condițiile în care PNL ia un procent mic la alegeri, ”pierde” alegerile, și ea va fi nevoită să facă un pas înapoi.

”În momentul acesta, PNL se concentrează pe alegeri. Avem o listă validată ieri pe care m-aș concentra mai mult decât pe orice alt subiect, pentru că este punctul nostru forte. Lista PNL are 60% din oameni noi în politică, noi în Parlament, lucru care ar trebui să fie semnalul către electoratul din România că PNL a priceput că societatea e dinamică și că are niște nevoi pe care doar cu o clasă politică reformată și nouă le poate satisface. Domnul Cioloș, în momentul acesta, nu este membru al PNL și, cel puțin, angajamentul său public este că nu va face politică până la sfârșitul mandatului tehnocrat. Dacă va considera oportun să intre în PNL, va face foarte bine. Nu aș putea să răspund în locul domniei sale. Într-un viitor mai îndepărtat sau mai apropiat va răspunde și la această provocare pe care ați lansat-o astăzi”, a spus Alina Gorghiu, la DCNews LIVE.

Președinta PNL a adăugat, în context, că dacă PNL va pierde alegerile parlamentare din 11 decembrie, își va da demisia, așa cum este normal pe scena politică.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.