Vineri, 13 noiembrie,a.c., ora 00.24, Secţia de Poliţie nr. 7 Mălini a fost sesizată prin SNUAU 112 de către un bărbat despre faptul că în sat Pîraie, com. Mălini, are loc un incendiu de casă și este posibil ca o persoană să fie înăuntru.

A fost identificat proprietarul imobilului un bărbat, în vârstă de 77 ani, care s-a autoevacuat și care a declarat faptul că nu cunoaște de la ce a izbucnit incendiul, acesta având și anumite afecțiuni psihice, fără a putea furniza alte detalii.

Incendiul a fost observat târziu, astfel că la momentul sosirii echipajelor de pompieri, ardeau generalizat bucătăria de vară construită din lemn, acoperișul clădirii de locuit și adăpostul de animale.

La fața locului au intervenit un echipaj de pompieri voluntari din cadrul Primăriei com. Mălini, 2 echipaje de pompieri voluntari din cadrul Primăriei com. Cornu Luncii, 2 echipaje de pompieri din cadrul ISU Bucovina – Detașamentul de Pompieri Fălticeni, care au lichidat incendiul și au stabilit ca și cauză a izbucnirii incendiului ,,coș de fum neprotejat termic”.

La fața locului a sosit și un echipaj SMURD, pentru a-i acorda îngrijiri medicale persoanei vătămate, însă nu a fost cazul.

În urma incendiului au ars bucătăria de vară construită din lemn pe o suprafață de aprox. 20 mp, acoperișul clădirii de locuit pe o suprafață de aprox. 100 mp și adăpostul de animale pe o suprafață de 150 mp, cât și alte bunuri casnice și de mobilier, tâmplăria din lemn a clădirii de locuit, aprox. 15 mc lemn de foc, creându-se un prejudiciu în valoare de aproximativ 200.000 lei și nu a existat pericol de propagare la alte locuințe sau bunuri aflate în vecinătate.

În urma incendiului nu au fost înregistrate victime omenești sau animale decedate, ci doar pagube materiale. Imobilul și nici bunurile distruse nu aveau asigurare și nu există suspiciuni cu privire la producerea incendiului.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.