Gospodăriile situate pe strada Mihai Eminescu din comuna suceveană Moara vor fi racordate la gaz metan. Potrivit edilului Eduard Dziminschi, lucrările vor fi demarate la începutul săptămânii viitoare și se preconizează că vor fi finalizate în această toamnă.
Primarul comunei Moara a subliniat că lungimea conductei de gaz este de un kilometru și face parte din proiectul privind extinderea rețelei de gaze naturale. Eduard Dziminschi a adăugat că extinderea sistemului de distribuție a gazelor naturale se va face pe cele mai populate străzi din Moara Carp, Moara Nica, Bulai, Frumoasa și Liteni.
„Gazul metan trebuie să reprezinte o normalitate. De aceea, împreună cu echipa mea, ne luptăm să îl aducem în toată comuna. Lucrările care vor începe săptămâna viitoare vor fi efectuate pe o distanță de un kilometru, astfel încât cetățenii care locuiesc pe strada Mihai Eminescu să se poată branșa la acest serviciu atât de mult așteptat”, a declarat primarul comunei Moara, Eduard Dziminschi.
Reamintim că Moara este prima comună din țară, de după anii 2000, care a reușit să alimenteze cu gaz metan aproape toată localitatea. Acesta este meritul primarului Eduard Dziminschi care, după multe drumuri la București și după multe discuții cu parlamentarii, a reușit să deblocheze o lege care a permis ulterior ca un operator economic să poată investi în rețeaua de gaz dintr-o localitate. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.