Emoţii şi bucurie pentru copiii din comuna Dorna Arini, satul Cozănești, care învață într-o grădiniță nouă, dotată la standarde europene, care a costat nici mai mult, nici mai puțin de 200.000 de euro și care este astăzi complet mobilată și utilată.

13249438_1262393963783583_1099736701_n

Ieri, reprezentanții administraţiei locale, un sobor de preoţi alături de părinţi, copii şi cadre didactice au participat la inaugurarea lucrării.

„Această clădire a fost construită, așa cum se vede, la standarde europene. Am încercat să facem ca aceste săli să fie cât mai atractive. Până acum această grădiniță a funcționat la etajul unu al primăriei, ceea ce înseamnă că de acum îmi va lipsi muzica de deasupra. Grădinița a fost construită prin GAL „Bazinul Dornelor”, iar lucrările au fost terminate în luna noiembrie a anului 2015. Felicit cadrele didactice și le mulțumesc pentru buna colaborare pe care o avem. La ora actuală avem toate avizele necesare, atât la școală, cât și la această grădiniță. Trebuie să fim conștienți că cei care nu oferă importanță educației, nu vor avea viitor. Totodată, vreau să îi mulțumesc președintelui Consiliului Județean, Cătălin Nechifor, pentru toată susținerea”, a declarat Ioan Moraru, primarul comunei Dorna Arini.

13241733_1262393893783590_898708241_o

Prezent la eveniment, președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, l-a felicitat pe edilul de aici pentru implicarea sa în tot ce înseamnă educație și infrastructură școlară.

„Vreau să vă spun că am pus accent pe educație. Ne-am gândit mult la modul în care creștem noua generație și la modul în care aducem civilizația în școală. Mă bucur că primarul de aici a avut grijă ca școlile să arate ireproșabil”, a spus președintele Consiliului Județean, Cătălin Nechifor.

La rândul său, directoarea școlii de aici a declarat că, responsabil pentru acest proiect benefic pentru comunitate este primarul din Dorna Arini.ioan moraru

„Vreau să îmi exprim mulțumirile pentru tot ce s-a realizat aici. Este un lucru extraordinar să avem o grădiniță nouă, să avem un spațiu atât de frumos și generos. Din această zonă au plecat oameni de seamă, cu care ne mândrim. Închei prin a-i mulțumi primarului de aici, pentru că el a fost sufletul acestui proiect”, a spus directoarea Emilia Pipirigeanu.ioan moraru

Clădirea are trei clase moderne, spații de joacă de interior, precum și de exterior, ludotecă și poate găzdui între 60 și 80 de copii.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.