Părinții care lucrează în străinătate, dar care se întorc să își petreacă concediul în Cajvana, în locul natal, își pot înscrie copii la „Grădinița de vară”, organizată de Grădinița cu Program Normal Nr. 2 Cajvana pe o perioadă de 2 săptămâni (01 august -15 august).

„Ideea organizării acestui program de vacanță pentru copii «din Diaspora» a pornit în urma cererii părinților de a-i educa pe copii și în spirit românesc, de a-i învăța să prețuiască locul natal și de a-i conștientiza despre valoarea învățământului românesc”, a precizat directorul G.P.N. Cajvana, Domnica Gurău.

În ultimii trei ani, peste 30 de copii căjvăneni s-au reîntors din state precum Italia, Marea Britanie, la G.P.N. Cajvana, după ce au frecventat un an sau doi de grădiniță acolo, pe cel de-al treilea au decis să îl frecventeze aici, în România, pentru a le fi mai ușoară adaptarea și integrarea școlară în clasa 0.

Se poate spune că mulți dintre căjvăneni, după ce au lucrat ani buni în străinătate, și-au construit case frumoase și au strâns o sumă de bani, doresc și se reîntorc acasă pentru a-și face aici un rost. De aceea ei își doresc din tot sufletul ca, copiii lor să învețe aici, în România, în Cajvana, nu „printre străini”.

Gradinita de vara 2„Căjvănenii sunt oameni de mare omenie, păstrători atenți ai tradițiilor creștine și dreptei credințe. Una dintre marile calități ale noastre o constituie patriotismul local exprimat prin ambiție, dăruire și spirit competitiv. Noi, oriunde ne-am duce, ne întoarcem mereu acasă, la pământul natal. Suntem oameni harnici și înțelepți, știm să ne rostuim averile și să ne gândim viitorul, așa cum l-au dorit străbunii liber, demn, strălucit”, a mai declarat Domnica Gurău.

Programul de vacanță le oferă copiilor, în primul rând, posibilitatea de a-și lega noi prietenii, de a socializa și de a se juca într-un cadru calm și cald. De asemenea, oferă părinților posibilitatea de a cunoaște și valoriza învățământul românesc și de a face diferența între o grădiniță din România, „căjvăneană” și una din Diaspora.

„Grădinița de vară” organizată de G.P.N. Nr.2 Cajvana este condusă de Domnica Gurău și oferă un program flexibil, adaptat oricărui plan de vacanță. Grădinița este pregătită pentru vară cu ateliere de creație-pictură, teatru, improvizație, concursuri sportive, vizite la obiective turistice, vizite la fermă, drumeții și activități în aer liber, cursuri de limba engleză.

„Datoria noastră este de a asigura copiilor amintiri frumoase, să aibă ce le povesti colegilor când se vor duce din nou în țări străine, în septembrie. «Grădinița de vară» se adresează tuturor copiilor care își petrec concediul în România pe perioada vacanței de vară începând cu vârsta de trei ani”, a mai precizat directorul G.P.N. Cajvana.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.