Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a fost prezent duminică, 14 aprilie, la Ciocănești, la Festivalul Național al Ouălor Încondeiate, unde a vorbit și despre gradul de ocupare al structurilor de primire turistică din județul Suceava pe perioada Sărbătorilor Pascale.

Astfel, în zona Suceava, gradul de ocupare este de 88%, în zona Rădăuți (Putna – Sucevița) de 95%, în zona Pojorâta-Sadova-Fundu Moldovei de 95%, în zona Humor de 90%, în zona Vama – Moldovița de 90%, în zona Câmpulung Moldovenesc de 70%, iar în zona Vatra Dornei de 70%.

„Zona Sucevița a vândut 90% din ofertele de Paști încă de la sfârșitul lunii martie. De remarcat creșterea importantă, de aproximativ 15% în ultimii 2 ani, înregistrată de zona Suceava.

Se văd aici rezultatele promovării Cetății de scaun a Sucevei și a Muzeului Bucovinei prin evenimente și târguri de turism din țară și străinătate. Sunt obiectivele turistice pentru care Suceava a primit din partea Comisiei Europene titlul de Destinație Europeană de Excelență. Ritmul rezervărilor este unul foarte mare în aceste zile. Estimăm că acolo unde mai sunt locuri, acestea se vor ocupa în mare parte”, a transmis Gheorghe Flutur.

Potrivit președintelui CJ Suceava, în ultimii 3 ani gradul de ocupare a crescut constant, iar o contribuție importantă o are și proiectul Paștele în Bucovina, alături de alte proiecte inițiate de acesta .

„Așa cum ați văzut în aceste zile suntem mobilizați pentru repararea drumurilor județene astfel încât până la Paști pe majoritatea drumurilor să se circule normal”, a mai completat Gheorghe Flutur.

De asemenea, acesta intenționează să ducă peste hotare Târgul de Paște din Bucovina.

„Mă gândesc foarte serios pentru viitor, ori de Floriile catolicilor ori de Paștele Catolic, să fim prezenți la Viena cu Târgul de Paște din Bucovina. Adică, o reprezentare cu încondeietori de ouă în centrul Vienei, să vadă cei din centrul și vestul Europei de ce e în stare Bucovina. Mergem să îi aducem pe nemți, pe austrieci să viziteze Bucovina. Trebuie să devenim mult mai ofensivi în perioada care urmează”, a mai declarat președintele CJ Suceava.

 

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.