O delegație condusă de viceprim-ministru, ministrul mediului, Grațiela Gavrilescu s-a aflat într-o vizită de lucru la Suceava, pentru discuții referitoare la poluare, depozitele de deșeuri și alte aspecte ce țin de problematica de mediu.

La întâlnirea desfășurată în Sala „Ștefan cel Mare”, din Palatul Administrativ, alături de viceprim-ministrul Grațiela Gavrilescu, în prezidiu s-au aflat secretarul de stat în Ministerul Mediului, Eugen Uricec, prefectul județului Suceava, Mirela Elena Adomnicăi, subprefectul Silvia Boliacu, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Viorel Seredenciuc. La discuții au participat parlamentari de Suceava, membrii colegiului prefectural, primari, operatori de salubritate, unii dintre ei prezentând anumite probleme cu care se confruntă, în domeniul lor de activitate.

Graţiela Gavrilescu le-a cerut primarilor din judeţul Suceava să-i sprijine pe oameni să facă proiecte pentru montarea de panouri solare. Aceasta a declarat că pe 15 octombrie va începe depunerea de proiecte pentru finanţarea panourilor fotovoltaice pentru locuinţele izolate, unde nu ajung reţelele de electricitate. Banii din cadrul proiectului derulat de Ministerul Mediului împreună cu Ministerul Energiei vor veni de la Administraţia Fondului de Mediu.

Aceasta este a doua vizită la Suceava a Grațielei Gavrilescu, prima fiind anul trecut, iar prezentarea sa s-a axat, în special, pe gestionarea deșeurilor și protecția mediului înconjurător.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.