Un bărbat în vârstă de 38 de ani, din municipiul Iași, și-a pierdut viața în urma unui grav accident de muncă petrecut în parcarea unei societăți din municipiul Suceava.

Bărbatul venise împreună cu un vecin la un atelier  amplasat pe strada Ștrandului, pentru a prelua  un camion  ce a fost adus la reparații cu o zi înainte.

Cei doi, împreună cu şeful atelierului, s-au deplasat în parcarea de lângă service pentru a verifica sistemul hidraulic de acţionare al calei platformei camionului, la care au fost efectuate reparaţii. În acest sens, unul dintre bărbați a desfăcut centura de siguranţă a calei, moment în care aceasta a căzut instantaneu şi l-a lovit în cap pe bărbatul de 38 de ani, ce se afla în spatele platformei. În urma impactului acesta a rămas imobilizat sub cală iar echipajul medical sosit la faţa locului a constatat că a decedat.

Cauza a fost discutată cu procurorul de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava care a opinat că nu se impune indisponibilizarea camionului şi nici alte măsuri.

Urmează a se efectua necropsia pentru stabilirea cauzei decesului.

A fost întocmit dosar penal privind infracţiunea de „ucidere din culpă”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.