Județul Suceava este grav afectat de pandemia de coronavirus, ceea ce face ca situația să fie foarte complicată pentru gravidele de aici, întrucât spitalele din alte județe le refuză, la Spitalele din Fălticeni și Rădăuții est foarte aglomerat, iar la Gura Humorului se poate naște doar natural, unitatea spitalicească neavând medic anestezist. Speranța că aceste femei și copiii lor vor fi bine vine din zona de munte a județului Suceava.

Astfel, femeile însărcinate își pot aduce pe lume copiii la Spitalul Municipal Vatra Dornei. Anunțul a fos făcut de către managerul unității medicale dornene, Valentin Stan. Acesta a subliniat că primește femei însărcinate din tot județul dacă acestea respectă procedurile legale.

„Noi le primim, dar cu respectarea procedurilor. Astfel, fie vin cu rezultatul negativ al testului, fie declară pe propria răspundere că au stat în izolare ultimele 14 zile. Deja am primit multe telefoane din județ și avem făcute și «așa zise» programări pentru naștere sau pentru controale de rutină necesare în sarcină”, a declarat, pentru SuceavaLive, managerul Spitalului Municipal Vatra Dornei, Valentin Stan.

Trebuie precizat că la Spitalul Municipal Vatra Dornei sunt angajate 234 de cadre medicale, iar capacitatea unității spitalicești este de 183 de paturi pentru spitalizare continuă și 25 de paturi pentru spitalizare de zi.

„Avem Secția Interne cu 75 de paturi, din care aproximativ 18 sunt la Neurologie, Secția de Chirurgie, cu patru paturi la Ortopedie și cu cinci paturi la ORL, Compartiment de Pediatrie cu 18 paturi, Secția Obstetrică Ginecologie cu 30 de paturi și aproximativ nouă paturi la Neonatologie, precum și Secția de Boli Infecțioase cu 30 de paturi”, a declarat managerul Spitalului Municipal Vatra Dornei, Valentin Stan.

Acesta a adăugat că unitatea spitalicească are un medic anestezist angajat, iar în sprijinul acestuia vine săptămâna viitoare și un rezident în Anestezie și Terapie Intensivă. Valentin Stan a precizat că are și un contract de patru ore cu un medic anestezist de la Bistrița Năsăud, însă în prezent acesta nu poate veni la unitatea medicală dorneană întrucât superiorii acestuia nu îi permit.

„Până acum am gestionat bine această problemă. S-a făcut triajul corespunzător, am avut materialele de protecție și dezinfectanți, iar până acum, am trimis la Spitalul Județean Suceava șase pacienți suspecți de coronavirus, a conchis managerul Valentin Stan.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.