Sindicatele grefierilor au anunțat un protest de amploare pentru vineri, în Piața Victoriei. Potrivit unui comunicat de presă al Sindicatului Național al Grefei Judiciare Dicasterial, prin acest protest grefierii își exprimă nemulțumirie cu privire la volumul de activitate, condițiile de muncă și cer suplimentarea schemelor de personal, precum și noi regulamente interne care să corespundă realităților din instanțe și parchete.

Concret, printre revedicările acestora se numără adoptarea unui nou statut al profesiei, inițierea elaborării standardelor ocupaționale și a calificărilor profesionale corespunzătoare, reanalizarea schemelor de personal din instanțele judecătorești și parchetele de pe lângă acestea și suplimentarea acestora cu 1000 posturi la nivel național, dotarea corespunzătoare a instanțelor și parchetelor din punctul de vedere al siguranței și sănătății în muncă, eliminarea inechităților salariale și reanalizarea grilei de salarizare.

Acestui protest spontan al grefierilor din instanțe și parchete se alăură și colegii lor din Suceava, din solidaritate cu cei prezenți în Piața Victoriei.

”Vrem adoptarea în regim de urgență a statutului care are toate avizele! Vrem să muncim știind ceva concret despre activitatea și viața noastră!”, susțin grefierii din instanțele și parchetele sucevene.

 

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.