Vineri, 27  ianuarie, aproximativ 50 de grefieri de la Curtea de Apel Suceava, Tribunalul Suceava și Judecătoria Suceava au participat la un protest spontan în fața Palatului de Justiție din Suceava.

Protestul a avut loc în intervalul orar 12:00-12:30, participanții solicitând respectarea statutului grefierului şi recunoaşterea drept categorie profesională participantă în înfăptuirea actului de justiţie, alături de magistraţi, iar nu ca personal auxiliar de specialitate, inclusiv prin eliminarea sintagmei „auxiliar de specialitate” din cuprinsul denumirii. De asemenea, s-a protestat și pentru ca salarizarea să fie realizată în raport cu pregătirea profesională,  pentru reintroducerea pensiei de serviciu, pentru suplimentarea numărului de grefieri şi pentru finanţarea corespunzătoare a sistemului de justiţie.

„Suntem nemulțumiți de condiţiile grele de muncă, deoarece noi muncim cel puţin la fel de mult ca un magistrat și ni se pare normal să avem şi salarii pe măsură”, a declarat unul dintre participanți.

Activitatea instanțelor de judecată nu a fost perturbată de acțiunea de protest.

16325602_1594646943896105_1639102732_o

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.