Poliţistul sucevean atacat cu sabia, în timpul unei misiuni, este în comă şi a fost transferat cu elicopterul la Iaşi.

Bogdan Despescu, şeful Poliţiei Române, a făcut primele declaraţii în acest caz.

Şeful IGPR a punctat, printre alte informaţii, că poliţistul rănit a avut la el casca de protecţie, însă nu a purtat-o. Acesta a anunţat că se vor face verificări în acest sens pentru a se descoperi cum anume a fost coordonată misiunea de azi dimineaţă.

„Poliţiştii (care făceau percheziţii marţi – n.r.) aveau casca din dotare, trei dintre ei purtau casca pe cap, iar colegul agresat nu purta casca, deşi o avea asupra lui”, a declarat şeful IGPR, Bogdan Despescu.

Dan Ciprian Sfichi este căsătorit şi lucrează de 12 ani în cadrul Poliţiei Române. Are două fetiţe, de 3 şi 5 ani. Şeful IGPR a mai precizat că a fost trimis un psiholog acasă la poliţist, pentru a consilia familia îndurerată.

Numele interlopului care l-a atacat pe poliţist este Alexandru Huţuleac. Bărbatul, în vârstă de 38 de ani, a fost arestat în iulie 2016, în urma unei ample acţiuni a DIICOT împotriva unei reţele de traficanţi de droguri. Interlopul din Rădăuţi a fost eliberat din arest în octombrie 2016, fiind plasat sub control judiciar.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.