Lovitură de teatru în Consiliul Local Rădăuţi. După ce 16 persoane din cadrul PSD-ului au votat pentru schimbarea lui Maerean, iar toată lumea îi cânta “prohodul” politic, astăzi în cadrul unei şedinţe extraordinare, acesta a fost reales în funcţie.

Lăsat fără sprijinul social-democraţilor, viceprimarul cu atribuţii de primar, se întoarce la cârma administraţiei locale Rădăuţi. Deşi, acestuia i s-a reproşat până acum  faptul că nu este suficient de flexibil în aplicarea legii, şi că nu i-a convins pe locuitori, nimeni nu se aştepta la această răsturnare de situaţie.

La doar câteva minute de la luarea acestei decizii, Tiberiu Maerean, a declarat:

Am sperat şi m-am rugat în acest sens, însă am avut şi o strângere de inimă. Şedinţa a avut un singur punct,  cu trei  articole. Primul articol viza continuarea mandatului lui Tiberiu Maerean, al doilea articol viza demiterea acestuia, iar în al treilea, aleşii locali trebuiau să îi ofere un vot lui Simion Sticleţ, noul candidat.

Din cele 19 persoane una s-a abţinut, iar restul au votat pentru destituirea acestuia. După acest moment organizaţia PSD l-a propus pe Simion Sticleţ, dar pentru a da o tentă de democraţie, am avut “obrăznicia” să candidez şi eu. La vot am obţinut 10 voturi pentru, şi 8 împotrivă, iar o persoană s-a abţinut“.

Trebuie de menţionat faptul că în urmă cu doar câteva zile, Tiberiu Maerean ameninţa conducerea locală a partidului, că în cazul în care va fi necesar, el va trebui “să dea din casă”.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.