Şeful Inspectoratului Şcolar Suceava, Grigore Bocanci, a anunţat că a fost demarată o anchetă şi a fost sesizat Parchetul, după ce subiectele la Limba Română pentru Evaluarea Naţională au apărut încă de la ora 09.00 pe un grup de WhatsApp al părinţilor de la o şcoală din localitatea Gura Humorului.

Cel care a făcut acest lucru ar fi un angajat al Şcolii Gimnaziale Nr. 3 „Teodor Balan” din Gura Humorului.

Inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Suceava, Grigore Bocanci, a declarat că după codul de la care au fost distribuite subiectele, s-a stabilit că este vorba despre Şcoala „Teodor Balan”. Totodată, Grigore Bocanci a precizat că în cursul zilei de astăzi, 15 iunie, membrii comisiei județene de anchetă s-au deplasat la Gura Humorului pentru a verifica cum au stat lucrurile, iar ulterior vor decide care sunt sancțiunile pentru cei implicați.

Pe de altă parte, ministrul Educației a transmis că cei care nu au păstrat confidențialitatea subiectelor vor fi sancționați conform legii.

„S-a înregistrat, de asemenea, şi un caz grav. Nu avem de gând să tolerăm astfel de lucruri în care contrar angajamentului de confidenţialitate pe care fiecare cadru didactic participant la organizarea procesului de Evaluare Naţională s-a angajat că va păstra confidenţialitatea cu privire la subiecte şi barem, până la momentul în care acestea vor deveni publice. Cei care şi-au încălcat angajamentul de confidenţialitate în care este prevăzut faptul că aceste subiecte, până devin publice, constituite secret de serviciu vor suporta consecinţele conform legii. Din acest moment, Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava derulează cercetare disciplinară, dar au fost anunţate şi organele specializate ale statului român. Dorim să asigurăm examene corecte, echitabile pentru toată lumea şi în acest sens nu putem tolera astfel de abateri de la normă”, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.