Grigore Gherman, tânărul interpret din Nordul Bucovinei, cel care de ani buni îi cucerește pe cei care îi aud glasul, este astăzi unul dintre cei mai iubiți artiști ai generației tinere, iar de fiecare dată când intră pe scenă își trăiește un vis împlinit.

Iubitor de autentic și frumos, adică de valorile care definesc un artist, Grigore Gherman este un artist complex, în ciuda tinereței, și mărturisește că întotdeauna când apare în fața celor care-l ascultă are niște reguli de la care nu face rabat niciodată.

Sunt multe reguli. Multe. În primul rând nu cânt ce mi se cere, cânt ce aleg eu și ce simt. Nu apar în fața oamenilor nespălat pe păr sau nebărbierit, nu fac rabat. Nu apar în orice fel de cămașă. E important să fie pe placul meu, degeaba e frumoasă dacă nu mă simt relaxat în ea. O altă regulă: nu îmi place să cânte CD-ul pentru mine. Avem și noi zile mai puțin bune, mă refer la soliști, când vocea e obosită, dar și atunci prefer să cânt, să nu fac playback, astfel simt momentul cântării, este momentul meu de suflet, în care fac ce-mi place și mă face fericit”, a declarat artistul, pentru SuceavaLive.

Astăzi Grigore Gherman este și un artist cu un program încărcat atunci când vine vorba de evenimente publice sau private. Deși nu este simplu să îți organizezi timpul când ai mai multe evenimente în aceeași zi sau noapte, Grigore Gherman mărturisește că oboseala dispare când vede că oamenii îl așteaptă.

E complicat pentru că unele evenimente le am la distanțe mari: unul la Constanța, altul la Vatra Dornei, unul la Botoșani, altul la Câmpulung Moldovenesc. Și e simplu pentru că fac ceea ce mi-am dorit de când eram mic și stăteam în fața micului ecran, dorindu-mi să ajung pe scene mari, pe sticlă, să cânt în spectacole. Dacă mai sunt și așteptat, indiferent ce fel de eveniment este, privat sau spectacol, mă simt extraordinar, se duce toată oboseală când oamenii mă primesc cu aplauze, vorbe alese și împart un zâmbet cu mine”, mai spune artistul.

Cum e și firesc, după câteva zile în care este prezent la o mulțime de evenimente și Grigore Gherman are câteva locuri unde îi place să se odihnească, unul dintre ele fiind casa copilăriei sale.
Am două locuri de suflet: Bucovina, Țara Fagilor și casa părinților mei, cu văile copilăriei și cu cele mai frumoase ulițe. Un alt loc este casa mea. Până acum 2 ani, acasă pentru mine înseamnă casa părinților mei, acum casa mea este casa pe care am plătit-o cu banii mei făcuți prin muncă, prin nopți nedormite, casa care mi-a dat-o cântecul. În aceste locuri mă refac pentru a porni din nou pe drumul vieții și al cântecului”, a mai transmis frumosul artist.

Grigore Gherman, modelator de minți și suflete

 

Cu un bogat bagaj de cunoștințe despre ceea ce înseamnă muzica populară autentică, dar și cu o imensă dragoste pentru copii, Grigore Gherman este astăzi și profesor de pian și canto pentru 40 de copii, la o școală privată din București.
Despre faptul că este profesor acesta mărturisește că nu este întâmplător, ci are legătură și cu perioada copilăriei sale.

Povestea are un temei simbolic. La școală eram obraznic în pauză, în schimb la ore eram cel mai liniștit, chiar dacă știam sau nu știam tema nu mă mișcam deloc în timpul orei, am avut un respect aparte pentru profesori, mai ales pentru cei care făceau cu toată dragostea meseria aleasă. O singură dată am luat o vargă de la o profesoară pentru că în timpul orei am început să cânt. Ce amintire!

Așa a fost să fie, iar la momentul de față am peste 40 de copii la canto și la grup. Activitatea grupului de copii o coordonăm împreună cu doamna Marioara Man Gheorghe, mama Elenei Gheorghe. Printre altele reușite mă bucur și sunt mândru de rezultatele elevilor mei. Avem câțiva elevi la școală, aici vorbim despre o școală privată, care au premii internaționale, la Moscova, la Napoli, la Sofia. Mă simt împlinit, de fapt, fac cu ei ceea ce nu am putut să fac eu când eram la vârsta lor: să învăț să cânt, să învăț să mă mișc, să învăț să zâmbesc în fața camerelor de filmat”, a spus profesorul Grigore Gherman.

Și pentru că de multe ori un sfat bun primit la momentul potrivit te poate călăuzi pe tot parcursul vieții, Grigore Gherman își sfătuiește elevii să îmbine utilul cu plăcutul.

Este foarte important ca oamenii în viață, aici mă refer la cei mici și la cei mai mari, să facă lucruri plăcute, lucruri care îi liniștesc, îi fac fericiți, să își dea seama ce înseamnă să fii fericit și că fericirea vine în urma unor alegeri. De aceea îi sfătuiesc să aleagă cu inima. Nu e nici atât de simplă precum pare cariera artistică sau cea de solist. Noi facem un car de sacrificii, le știm doar noi, oamenii trebuie să se bucure de cântecele noastre, noi trebuie să-i bucurăm cu vocea noastră, să-i facem pentru un moment să uite grijile lor. Iar pe cei care cântă, îi sfătuiesc să cânte mai departe, să cânte pentru că este loc sub soare pentru toată lumea, să cânte pentru că viața e mai frumoasă când are o doză de cântec, cântecul ne face viața mai frumoasă”, le-a transmis tânărul artist.

Noi proiecte muzicale pentru cei care îl îndrăgesc

 

La câteva melodii, la câteva videoclipuri noi și la câteva duete, la asta se pot aștepta cei care îl îndrăgesc pe artistul Grigore Gherman.
Voi păstra stilul și tematica, dar e posibil să vin cu o armonie melodică mai nouă. Am deja câteva melodii noi, aștept momentul filmării lor. Le vreau regizate, le vreau cu un pic de satiră și actorie. Vreau să reușesc să le dau o nuanță vie, vreau să reușesc să repun omul de la țară, de altădată și contemporan, în centrul filmării. Și mă bate gândul să mai fac o melodie dedicată oamenilor din Bucovina, pentru că «Bucovină, raiul meu» a ajuns la 1.000.000 de vizualizări. Aștept inspirația”, a declarat artistul.

Călătoriile, loc aparte în sufletul lui Grigore Gherman

 

Una dintre plăcerile acestuia este să călătorească, să vadă oamenii pământului și să descopere locuri minunate.
Anul acesta deja am fost în 6 țări: Cipru, Germania, Italia, Anglia, Arabia Saudita (Dubai) și Franța (Paris), chiar de ziua mea, 23 iunie. Este o pasiunea mai veche, îmi dă energie și mă liniștește. În august voi merge din nou în vacanță, de data aceasta am optat pentru Grecia. Am fost în Turcia, Cipru, Spania, Italia, Gran Canaria, Egypt, Teneriffe și multe alte locuri de vis, dar în Grecia – nu. Voi vizita mai multe insule și sper din toată inima că mă voi bucura de legendara Atena”, a conchis Grigore Gherman.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.