Poliţiştii suceveni au desfăşurat activităţi investigative complexe, pentru identificarea unor persoane bănuite de comiterea mai multor furturi din locuinţe şi societăţi comerciale.

În luna februarie a acestui an,  din locuința unui bărbat din com. Horodnic de Sus, județul Suceava, persoane necunoscute au sustras mai multe scule electrice și obiecte de îmbrăcăminte, prejudiciul creat fiind de 2500 de euro.
În urma activităţilor investigative desfăşurate de poliţiştii Postului de Poliţie Horodnic de Sus, și a activităților specifice desfășurate de lucrătorii aceluiași post de poliție, au fost identificate persoanele bănuite de comiterea faptelor ca fiind mai mulţi tineri, organizaţi într-un grup specializat în furturi din locuinţe şi societăţi comerciale cu vârste cuprinse între 16 şi 21 de ani.
Astfel, s-a stabilit că 9 tineri au participat în diverse faze la săvârşirea infracţiunilor după cum urmează :
– un minor de 16 ani, unul de 17 ani și un tânăr de 19 ani, toți din comuna Horodnic de Sus, care împreună cu un alt minor de 16 ani, din comuna Dornești, au comis furtul din noaptea de 23/24.10.2014, dintr-un magazin din comuna Dornești, prejudiciul fiind de circa 5.000 lei;
– același grup de trei tineri din comuna Horodnic, alături de un alt minor de 17 ani din comuna Horodnic de Sus, au comis furtul din noaptea de 29/30.10.2014, dintr-un magazin din comuna Dornești, prejudiciul fiind de 3.000 lei;
– minorul de 16 ani și cel de 17 ani, împreună cu un alt minor de 17 ani și doi tineri de 21 de ani, toți din comuna Horodnic de Sus, au comis furtul din noaptea de 31/01.11.2014, dintr-un magazin din comuna Sucevița, prejudiciul în valoare de 3.000 lei, fiind achitat în totalitate.
În urma investigațiilor, polițiștii au mai stabilit faptul că, minorul de 16 ani și un alt minor de 17 ani, din comuna Horodnic de Sus, sunt bănuiţi şi de furtul comis la 22.02.2015, din locuința unui bărbat de 39 ani, din localitate, de unde au sustras în mod repetat scule electrice și obiecte de îmbrăcăminte, prejudiciul de circa 2.500 de euro, fiind recuperat în totalitate.
Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activității infracționale a celor nouă tineri și a recuperării integrale a prejudiciului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.