Pentru a limita accesul persoanelor din împrejurimi în orașul Gura Humorului, au fost instalate filtre la intrarea și la ieșirea din oraș. Toate categoriile menționate în Ordonanța de Urgență au accesul liber în orașul Gura Humorului. Anunțul a fost făcut de către primarul Marius Ursaciuc care a precizat că încearcă să limiteze accesul oamenilor din loclitățile limitrofe orașului Gura Humorului care fac turism de shopping și nu au o problemă reală de rezolvat.

„În Ordonanțe sunt prevăzute foarte clar limitările. Ținând cont că 70% dintre oamenii idntificați pe străzi nu sunt din oraș, ci erau la cumpărături aici am decis să luăm această măsură. Noi încercăm să ne autocarantinăm pentru că acum nu avem niciun bolnav și vrem să rămână așa. Asta am decis noi că putem face pentru a menține starea de sănătate a cetățenilor orașului Gura Humorului”, a declarat, pentru SuceavaLive, primarul Marius Ursaciuc.

Acesta a explicat că, conform Ordonanței Militare, autoritățile publice locale pot lua, în cadrul legal, orice condiție necesară pentru a asigura sănătatea cetățenilor.

„Noi facem limitarea accesului celor care vin fără să aibă treabă cu adevărat. Nimănui nu îi este restricționat dreptul la asistență medicală, însă se poate face doar cu dovadă, pentru că, de foarte multe ori, unii cetățeni se pornesc la medic și ajung la cerșit sau sunt foarte multe persoane care merg la cumpărături pentru că s-au obișnuit să cumpere de la Lid′l. Fiecare trebuie să își facă aprovizionarea de la magazinele din apropierea locuinței”, a conchis Marius Ursaciuc.

 

 

5 Responses

  1. Burcea Ioan

    Închideți Domnilor lidl, peny și lăsați micile magazine sa facă vânzare dacă tot vreți sa limitați plimbările dintre localități. Voi autoritate, Dnl primar de unde va aprovizionati? Bănuiesc ca nu de la magazinul din coltul blocului. GÂNDIȚI de doua ori înainte de a lua decizii. Oamenii tot vor venii pe alte motive numai sa arate cât de înguști sunteți. Deci ÎNCHIDEȚI Lidl nu abuzați de dreptul omului. Humorul încă nu sa închis.

    Răspunde
    • D-nul X

      Om bun, dar oamenii care lucreaza la lidl? penny? ei ce fac?ii bagam in somaj, da-i dracu nu? ca ei nu sunt oameni si nu au facturi de platit, rate, credite, copii etc.? nu?
      Gandeste-te inainte sa deschizi gura, cu toate ideile tale total eronate. E o idee buna ce a incercat d-nul primar, dar distruge tot ce inseamna magazine, locuri de munca, oameni bagati in somaj, magazine care reduc personal… si asa turismul (care are o groaza de angajati din oras si din satele limitrofe) e pus pe chituci. Spitalele sunt inchise, ambulatoriul la fel. ai o problema medicala, nu ai unde merge, nu se uita nimeni la tine. vorba aia, sanatate sa avem ca saraci oricum suntem.

      Răspunde
  2. Cristi N.

    Am si eu o nelamurire. Cat de legala este izolarea orasului Gura Humorului? Pe situl primariei nu exista nici un anunt oficial, iar nicaieri nu se gaseste o hotarare de Consiliu Local prin care sa se stabileasca asta. De cand primarii au putere absoluta si fac ce vor? Imi miroase a dictatura locala.

    Răspunde
  3. Cristi N.

    Are cumva, ceva, d-nul primar, cu magazinul Lidl? Mie asa imi miroase. Dumnealui nu se gandeste cate firme baga in faliment daca nu lasa “taranii” din jur sa vina in oras sa mai miste si ultima farama de economie?

    Răspunde
  4. Cattalin

    Cumparati fratilor lapte , branza , oua etc din batatura …si ajutati pe acel roman fermier local !

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.