Familia unui bărbat de 41 de ani din Gura Humorului, care suferea de cancer și a decedat în urma complicațiilor induse de Covid-19, a desigilat sicriul, încălcând normele sanitare în vigoare. Mai mult, unul dintre participanții la înmormântare a intrat Live pe Facebook, strigând că autorităţile obligă rudele să-l îngroape ca mort de COVID-19, pentru bani.

Deși în certificatul de deces și documentele de înhumare scrie clar că decesul a survenit în urma Covid-19, pe fondul unui cancer, rudele bărbatului decedat au desigilat sicriul care fusese pregătit de specialiștii de la morga Spitalului Suceava și predat săptămâna trecută.

Rudele victimei au declarat că nu au știut că nu au voie să ridice capacul coşciugului. Mai mult, unul dintre participanții la ceremonia de înmormântare a intrat Live pe Facebook și a susținut că autorităţile le obligă pe rude să-l îngroape ca mort de COVID-19, pentru a obține bani. 

„Uitaţi ce să întâmplă la noi, în România. A murit de cancer şi ne obligă să-l înmormântăm de COVID ca să ia bani. Uitaţi, oameni buni! Ne obligă să-l îngropăm de COVID şi el a murit de cancer. Uitaţi, oameni buni, ce legi sunt!”, a spus un participant la înmormântare. 

Ulterior, înregistrarea a fost ștearsă de pe Facebook.

Inspectorii sanitari de la DSP, însoțiți de polițiști și jandarmi, au mers la cimitir pentru a aplana conflictele apărute. De asemenea, va fi începută o anchetă epidemiologică în vederea stabilirii contacților cu persoana decedată. În speță, Poliția Suceava a deschis și un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

 

 

Sursa: www.antena3.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.